Prima paginăActualitate

Sancționați de jandarmi, după ce au fost prinși la cules de trufe fără autorizație

Sancționați de jandarmi, după ce au fost prinși la cules de trufe fără autorizație

Dimensiune text

 

Marți, 3 octombrie, jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Vânători-Neamț, împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Vânători-Neamț au depistat, în pădurea de pe Valea Secului, patru bărbați, cu vârste cuprinse între 22 de ani și 32 de ani, din comuna Oniceni, care recoltau trufe negre folosindu-se în acest scop de opt câini antrenați pentru căutare, informează Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț.

Asupra lor a fost găsită cantitatea de 1.200 de grame de trufe negre care a fost confiscată și predată reprezentanților ocolului silvic. Doi dintre cei patru bărbați sunt la a doua abatere de acest fel, fiind depistați și sancționați de jandarmi cu amendă de 2.000 de lei fiecare, în data de 24 septembrie.

„Conform articolului 17, litera c, din Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, este interzisă «recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului și/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii». Conform aceluiași articol, cei patru bărbați au fost sancționați cu amendă de 5.000 de lei, fiecare pentru că nu dețineau autorizație eliberată de Ocolul Silvic Vânători-Neamț, care asigură administrarea pădurii în care au fost depistați”, au mai precizat reprezentanții Jandarmeriei Neamț.

 

Foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Mișu 9 luni

    În toată perioada de zeci de ani,când romașcanii merg la ghebe… nu am auzit de aceste trufandale prin Dealul Mărului,Sagna,Vulpășești,Piscu Rusului,etc.