Prima paginăSocialEducatie

Samsung Trends of Tomorrow, pentru elevii de la „Roman-Vodă”

Dimensiune text

Elevii de clasa a XII-a au participat la o întâlnire cu specialişti în consiliere profesională pentru joburile viitorului.

Elevi de clasa a XII-a de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă” s-au întâlnit vineri, 10 octombrie, cu specialişti în consiliere şi orientare profesională, în cadrul campaniei Samsung Trends of Tomorrow.  „În cadul întâlnirii de astăzi, ne propunem să vă aducem cu un pas mai aproape de cariera voastră viitoare, nu neapărat de cea la care visaţi, ci, mai ales, de cea care vi se potriveşte. Noi ne-am propus să vă aducem aproape trendurile în domeniul locurilor de muncă şi să vă ajutăm să vă descoperiţi, să aflaţi dacă ceea ce vă doriţi vi se potriveşte şi dacă sunteţi pregătiţi pentru ceea ce urmează pe piaţa muncii”, a spus, în deschidere, Danina Arsene, coordonator al campaniei.

Elevii participanţi au fost invitaţi, apoi, să susţină trei teste: un test de interes vocaţional, un test de inteligenţă şi un test de personalitate. „Sunt teste folosite şi de companiile de angajări din întreaga lume”, a precizat Danina Arsene. Unul dintre teste, cel de interese vocaţionale, a fost completat chiar în sală, urmând ca celelalte două să fie lucrate accesând o platformă on-line, special creată.

Caravana Samsung Trends of Tomorrow se află în cea de-a doua etapă de desfăşurare, după ce, în aprilie, a testat abilităţile şi interesele elevilor din licee din vestul ţării. A doua etapă a vizat licee din Neamţ – alături de Colegiul Naţional „Roman-Vodă” fiind înscrise în program şi Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Colegiul Naţional de Informatică -, din Iaşi, Bacău şi Brăila.

La finalul primei etape a campaniei, rezultatele testelor efectuate de tineri au arătat că cei mai mulţi elevi de liceu aleg ca, în viitor, să aibă profesii care implică un grad mare de independenţă sau să-şi dezvolte o afacere pe cont propriu. Astfel, aproximativ 90% dintre cei 4.000 de elevi testaţi în prima etapă a Caravanei Samsung Trends of Tomorrow optează pentru profesii liberale. Topul meseriilor alese de elevi arată următoarele trei preferinţe de carieră: avocat (15,4%), programator (12,9%), actor (11,4%).

COMENTARII

WORDPRESS: 0