Prima paginăSocial

Sâmbătă, marșul către București pentru autostrăzile A7 și A8 trece prin Roman. Omul de afaceri Lucian Grecu: „Civilizația se termină acolo unde se termină autostrăzile”

Sâmbătă, marșul către București pentru autostrăzile A7 și A8 trece prin Roman. Omul de afaceri Lucian Grecu: „Civilizația se termină acolo unde se termină autostrăzile”

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 19 mai, va avea loc cel mai amplu marș de protest împotriva deciziilor de la nivel național de a tot amâna realizarea autostrăzilor ce leagă Moldova de vestul sau sudul țării. Mii de locuitori ai județelor Moldovei sunt așteptați să participe, în data de 19 mai, la un marș pentru deblocarea proiectului autostrăzilor Moldovei, marș care va ajunge până la București, punctul final al traseului urmând a fi, cel mai probabil, Piața Victoriei, respectiv sediul Guvernului.

Manifestarea este organizată de grupurile civice „Împreună pentru A8” și „Moldova vrea autostradă”. Programul evenimentului stabilit de organizatori include două coloane de mașini, care vor pleca din Iași și care se vor întâlni în județul Vrancea, la Tișița.

Sâmbătă, 19 mai, ora 7.00, plecarea se va face din Piața Unirii din Iași, iar deplasarea se va face în două coloane de autovehicule (autoturisme, motociclete, camioane, furgonete, autocare etc). Prima coloană are stabilit următorul traseul: Iași (07.00 Piața Unirii) – Tîrgu Frumos (08.30, se face joncțiunea cu coloana de la Botoșani) – Roman (09.00 Rond Castel Apă – E85, se face joncțiunea cu coloana de la Suceava și Tîrgu Neamț) – Roman (09.30 – Rond Horia, se face joncțiunea cu coloana de la Piatra Neamț) – Bacău (10.30) – Adjud (11.30) – Tișița (12.00 – 12.30). Cea de-a doua coloană are stabilit următorul traseu: Iași (07.00 Piața Unirii) – Vaslui (08.30) – Crasna (09.00, se face joncțiunea cu coloana de la Huși) – Bârlad (10.00) – Tecuci (11.00, se face joncțiunea cu coloana de la Brăila și Galați) – Tișița (12.00 – 12.30). Ambele coloane se vor regrupa la Tișita, după care la ora 13.00 se va pleca grupat către București, pe traseul: Focșani – Râmnicu Sărat – Buzău – Urziceni – Voluntari – București. Sosirea în Capitală este aproximată pentru ora 17.00, iar la intrarea în oraș se va face joncțiunea cu grupurile de susținători din București.

„«Împreună pentru A8», «Moldova vrea autostradă» și Camera de Comerț Iași invită la marșul motorizat spre București din 19 mai 2018 toți reprezentanții partidelor politice din Moldova, care simt românește și care își doresc ca această regiune să se dezvolte economic! Dorim ca prezența politicienilor moldoveni să e fără lozinci de partid și să reprezinte un semnal, către Guvernul României și Parlament, că Moldova s-a săturat de ignoranța celor care au condus România în ultimii 28 de ani fața de această regiune românească!”, au precizat reprezentanții Asociației „Împreună pentru A8” pe pagina de socializare.

Pentru participanți, organizatorii au afișat un regulament, disponibil la acest link. Printre susținătorii campaniei se numără și primarul Lucian Micu – acesta îndemnându-i pe romașcani să participe, după posibilități, la acest protest -, dar și omul de afaceri romașcan Lucian Grecu, președintele Consiliului de Administrație al Hotelului Unirea din Iași. Într-un clip publicat de organizatorii manifestării de sâmbătă, omul de afaceri Lucian Grecu a povestit cazul unui om de afaceri italian cu care nu a putut colabora, la mijlocul anilor ’90, din cauza lipsei unei infrastructuri adecvate și care i-a spus, între altele, la acel moment: „Luciane, civilizația se termină acolo unde se termină autostrăzile”. De asemenea, realizatorul TV Dragoș Pătraru a prezentat în emisiunea sa cauza protestului „Marș motorizat spre București”.

Conform IGPR, organizatorul estimează participarea a peste 1.000 de vehicule la această manifestare, de diverse categorii. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, conducătorii auto sunt sfătuiţi de polițiști să manifeste disciplină în trafic, să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte, să nu efectueze manevre periculoase şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri prezenţi în teren.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • Important este să folosească artera Vest a Romanului (un pui de autostradă) și nu centrul … pentru evitarea poluării. (cine a spus că nu avem nevoie de autostrăzi? … nu am uitat …)

  • -Utilitatea autostrăzilor nu se pune în discuție … (excepție – cineva a spus că nu ne trebuie)
    Până atunci ar fi bine să se folosească arterele ocolitoare pentru diminuarea poluării … am cerut ca salvările ce tranzitează Romanul dinspre Bacău,P.Neamț la Iași și retur să nu mai aglomereze centrul orașului și să circule pe Roman-Vest … la fel,pompierii, când ies din oraș …se poate?