Salina de la bloc

Pe 30 martie va fi deschisă prima salină artificială din Roman. Salina a fost amenajată cu 20 de tone de sare extrase de la Praid. Prețul unei ședințe este de 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii.

 

 

Într-o încăpere situată la primul etaj al blocului cunoscut de toți romașcanii drept „Casa Modei” funcționează prima salină artificială din oraș. 20 de tone de sare, extrase din salina de la Praid, căptușesc pereții și sunt împrăștiate pe cei 100 de metri pătrați ai salinei de suprafață. Salina este împărțită în două încăperi, una pentru copii, cu măsuțe, scăunele și loc de joacă, și una pentru adulți. Fotolii, televizor, reviste, șah sau table, care pot face ca timpul să treacă ușor și plăcut. „Am încercat să facem din acest loc unul reconfortant, în care atât adulții, cât și copiii să se simtă bine și în care nimeni să nu simtă că vine la tratament”, spune Teodora Ursu, care a adus la Roman prima salină de suprafață.

salina 27032„Ideea mi-a venit cu mai mulți ani în urmă, din discuțiile pe care le aveam cu mămicile, atunci când ieșeam cu copilul meu la plimbare. Erau foarte mulți copiii cărora medicii le recomandau cure la salină. Și, atunci, mi-a venit ideea de a încerca să aduc eu salina mai aproape de cei care au nevoie. Salina cea mai apropiată de Roman este la Târgu Ocna. O cură la salină înseamnă bani de drum, intrarea la salină, cazarea. Salina de suprafață reduce foarte mult cheltuielile și, în plus, faci economie de timp”, spune Teodora Ursu.

De la faza de idee – în care recunoaște că nu a avut prea mulți susținători – până ca salina „Respiro” să devină realitate, drumul a fost destul de lung.
„Întâi m-am documentat câteva luni pe internet, de la ce înseamnă o salină de suprafață, ce investiție este necesară, viabilitatea afacerii și până la posibilitățile practice de realizare. Primul proiect de finanțare, pe care l-am realizat singură, nu a fost considerat eligibil și nu am primit finanțare. Am cerut sprijinul unei firme de consultanță și, în anul următor, am depus din nou proiectul, îmbunătățit. Am primit finanțare pe segmentul destinat ideilor de afaceri promovate de tineri sub 35 de ani. De la obținerea finanțării și până la deschiderea salinei a mai durat aproape un an”, a spus Teodora Ursu.

salina 27033Salina Respiro va fi inaugurată sâmbătă, 30 martie.
O ședință de relaxare de 50 de minute într-un mediu care reproduce condițiile dintr-o salină naturală costă 10 lei pentru adulți și 8 lei pentru copii și pensionari.
„Există posibilitatea de a face abonamente pentru cure de mai multe ședințe. Ne gândim, de asemenea, să îmbunătățim oferta, astfel încât cei care doresc să poată beneficia și de masaj de relaxare. Salina este recomandată și oamenilor sănătoși. O ședință în salină remineralizează organismul, relaxează și are rol în prevenirea mai multor afecțiuni”, a spus Teodora Ursu.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • bravo, felicitări !

  • ciho 5 ani

    Sunteti intr-o mare eroare:astfel de saline artificiale exista in Iasi si nu numai de ceva ani in urma!!!Felicitari initiatorilor, este unica , dar in Roman!

  • romascan 5 ani

    FELICITARI!
    Bine ca exista oameni care gandesc si pentru binele altora, Dumnezau sa i binecuvinteze.