Prima paginăSanatateNeamt

SAJ Neamț a primit două ambulanțe noi

Dimensiune text

Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Neamț a primit sâmbătă, 6 iunie, prin repartizare directă făcută de ministrul Sănătății, două ambulanțe de tip B 4×4.

”Ambulanțele pe care le are acum SAJ Neamț sunt foarte vechi, majoritatea, au un grad de uzură foarte ridicat și un număr foarte mare de kilometri la bord. Parcul auto ar trebui reînnoit în totalitate. Până atunci, suntem foarte bucuroși că am primit aceste două noi mașini, care ne vor ajuta să ajungem cât mai repede la locul solicitărilor”, a declarat Mihaela Olaru, asistenta șefă a SAJ Neamț.

Au fost distribuite 30 de ambulanțe noi. ”Performanța serviciilor de urgență prespitalicești este determinată nu numai de profesionalismul personalului medical de urgență, dar și de dotarea acestora. Este important, pentru succesul intervențiilor, ca ambulanţele să fie moderne și echipate corespunzător, cu aparatura medicală necesară. Ambulanțele achiziționate de Ministerul Sănătății vor înlocui cele mai vechi maşini de la serviciile de ambulanţă”, a afirmat ministrul  Sănătății Nicolae Bănicioiu.

Repartizarea ambulanțelor a fost realizată în urma analizei Comisiei de Medicină de Urgenţă şi Dezastre a Ministerului Sănătății, care a verificat situația parcului auto și a activității fiecărui serviciu de ambulanță. Au fost luate în considerare numărul de kilometri efectuați de fiecare ambulanță de tip B 4X4 din dotarea serviciilor de ambulanță. Au fost propuse pentru echipare județele care au în dotare cele mai multe ambulanțe cu peste 500.000 de kilometri parcurși.

Cele 30 de ambulanțe de tip B 4×4 au fost repartizate către Serviciul de Ambulanță București Ilfov și către serviciile de ambulanță teritoriale din Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Botoșani, Călărași, Constanța, Dolj, Galați, Ialomița, Neamț, Tulcea, Teleorman, Vaslui și Vâlcea.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0