Prima paginăRoman

S-au montat turbinele la microhidrocentrală

Dimensiune text

Investiţia de pe râul Moldova, făcută cu bani europeni, se apropie de final.

 

Miercuri au fost montate cele două turbine la microhidrocentrala de pe râul Moldova, în zilele următoare vor fi montate pistoanele, iar luni vor fi montate stavilele. Realizarea acestor etape s-a făcut sub atenta coordonare a unei echipe de specialişti francezi. Probele la microhidrocentrală au fost programate pentru data de 25 august, atunci fiind așteptaţi la Roman alţi specialişti în domeniu.

Construcţia microhidrocentralei a început pe data de 28 mai 2012. Constructorul, SC Construcţii Hidrotehnice SA Iaşi, ar fi trebuit să termine obiectivul în luna mai 2014, dar perioada iniţială a fost prelungită. Până acum, singura problemă care a apărut la această investiţie a fost distrugera digului din cauza debitului crescut al Moldovei.

Valoarea contractului pentru realizarea microhidrocentralei este de 22.210.674,52 lei, iar cei mai mulţi bani provin din fonduri europene. Toată lucrarea implică un volum de 6.300 de metri cubi de beton şi 280 de tone de oţel-beton.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • ioan 7 ani

    In sfarsit sper sa fie curent si pentru iluminatul public din Pietonal…

  • Dan 7 ani

    este cunoscut impactul asupra speciilor de pesti? nu imi spuneti ca trec pe sub turbine ca aberati. sau primarul si-a facut iar vreo vila doua pe langa porcaria asta