S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la liceu. Sute de candidați nerepartizați în Neamț

HomeSocial

S-au afișat rezultatele repartizării computerizate la liceu. Sute de candidați nerepartizați în Neamț

 

 

Vineri, 12 iulie, a avut loc prima etapă de repartizare computerizată la liceu, rezultatele fiind publicate de Ministerul Educaţiei Naționale. În Roman, cu cele mai mari medii s-au intrat la Colegiul Național „Roman Vodă”, în timp ce la polul opus s-a aflat, ca și în anii trecuți, Colegiul Tehnic „Danubiana”. Județul Neamț – alături doar de județul Constanța la nivel național – are toate locurile ocupate după prima etapă de admitere.      

La Colegiul Național „Roman-Vodă”, ultima medie de admitere la Matematică-informatică (84 de locuri) a fost 8,49, la Știinţe ale naturii ultima medie de admitere a fost 8,34 (56 de locuri), la Știinţe sociale (56 de locuri) – 7,96, iar la Filologie (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 7,46. Toate locurile de la CNRV au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav” din Roman, la Matematică-informatică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 7,92, la Electronică-automatizări (56 de locuri) – 7,28, la Electric (28 de locuri) – 6,86, iar la Mecanică (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,24. Toate locurile de la „Vasile Sav” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Petru Poni”, la specializarea Real/Științe ale naturii (28 de locuri), ultima medie de admitere a fost 6,88, la Servicii/Economic (28 de locuri) – 6,79, iar la Resurse naturale și protecţia mediului (56 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,29. Toate locurile de la „Petru Poni” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Miron Costin”, ultima medie de admitere la specializarea Economic (28 de locuri) a fost 5,97, la Turism şi alimentaţie (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,83, la Electromecanică (14 locuri) – 5,69, la Mecanică (28 de locuri) – 5,56, iar la Construcții, instalații și lucrări publice (14 locuri) – 5,49. Toate locurile de la „Miron Costin” au fost ocupate.

La Colegiul Tehnic „Danubiana”, la specializarea Protecţia mediului (14 locuri) ultima medie de admitere a fost 5,33, la Industrie alimentară (14 locuri) – 5,28, iar la Turism şi alimentaţie (28 de locuri) – 5,09. Toate locurile de la Colegiul Tehnic „Danubiana” au fost ocupate.

La Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani, la Știinţe ale naturii (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 6,17, iar la Filologie (28 de locuri) ultima medie de admitere a fost 5,30. Toate locurile de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani au fost ocupate.

La Liceul Tehnologic „Ion Ionescu de la Brad” Horia, la Resurse naturale și protecția mediului/Agricultură (28 de locuri), ultima medie de admitere a fost 4,43, toate locurile fiind ocupate.

Topul judeţului

În topul specializărilor din judeţ după ultima medie de admitere, pe primul loc se află și în acest an Matematica-informatică de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț, 9,21 ultima medie de admitere.

Două specializări de la liceele din Roman sunt între primele zece din județ: Mate-info de la CNRV, locul 5, ultima medie de admitere 8,49, și Științe ale naturii, de la CNRV, locul 6, ultima medie de admitere 8,34,

Cea mai mică medie cu care a intrat la liceu un candidat în Neamț a fost 4,08.

La nivel naţional, cea mai acerbă concurenţă a fost la specializarea Științele naturii de la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, unde ultimul admis pe cele 28 de locuri a avut media 9,91.

Sute de candidaţi de la şcoli din Neamţ, nerepartizaţi

Toate cele 2.492 de locuri la liceele din Neamț au fost ocupate după prima etapă a repartizării. Pentru acestea au aplicat 2.843 de elevi, astfel că lista candidaţilor nerepartizaţi în Neamț după prima etapă cuprinde 351 de elevi, cea mai mare medie de admitere a unui candidat nerepartizat fiind 7,77. La nivel naţional, cea mai mare medie a unui candidat nerepartizat este 9,23.

A doua etapă a repartizării, din 31 iulie

Conform Ministerului Educaţiei Naţionale, au fost repartizați la nivel național 124.308 elevi în învățământul liceal de stat, dintre care: 67.803 în învățământul liceal – filiera teoretică; 40.909 în învățământul liceal – filiera tehnologică; 11.984 de elevi la specializări vocaţionale; 600 de elevi în învăţământul militar; 2.068 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaţilor de etnie romă; 944 de elevi în învățământul special. În total, au fost completate 1.713.512 opțiuni, rezultând o medie de 15 opţiuni/elev. 188 de candidați au fost admiși cu media generală 10.

La nivel național, 4.853 de elevi nu au fost repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceştia vor intra în a doua etapă a repartizării (31 iulie – 1 august 2019), alături de absolvenții clasei a VIII-a care nu au participat în această etapă, nu s-au înscris sau nu au avut situația școlară încheiată înainte de această etapă.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 15 – 18 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 19, 22 și 23 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat”, au mai precizat reprezentanții Ministerului Educației Naționale.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0