S-a stins din viață medicul Claudia Dumitrașc, fost coordonator al Stației de Ambulanță Roman

HomeSanatate

S-a stins din viață medicul Claudia Dumitrașc, fost coordonator al Stației de Ambulanță Roman

 

Medicul Claudia Cristina Dumitrașc, fost medic de ambulanță și coordonator al Stației de Ambulanță Roman, apoi, pentru o perioadă, medic în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman, a murit vineri, 14 februarie, la vârsta de doar 52 de ani.

Medicul Claudia Dumitrașc s-a stins din viață în Italia, acolo unde activa din anul 2012. Decesul acesteia a fost deplâns și de medicul Dorice Albu, medic coordonator al Serviciului de Ambulanță Județean Neamț, care a precizat că moartea medicului romașcan a survenit în urma unei boli grave de care aceasta suferea.

Trista veste a fost transmisă și de presa italiană, precum și de presa de limba română din peninsulă, care notează reacția oficialilor din zonele în care activa medicul Claudia Dumitrașc. Conform ziarului Erba Notizie, citat de revista de limbă română dedicată comunității din Italia „Rotalianul”, Claudia Cristina Dumitrașc locuia la Orsenigo și lucrase în mai multe cabinete medicale din zonă până în iunie 2019, când a devenit medic generalist în Albese con Cassano și Tavernerio: „ Administrația comunală din Albese a dorit să-și exprime condoleanțele în mod public cu o postare pe Facebook: «Aflăm cu mare tristețe de moartea prematură a Dr. Claudia Cristina Dumitrașc, medic generalist în serviciu la noi în comună de câteva luni. Administrația comunală, precum și toată comunitatea din zonă transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate»”, menționează sursa citată (mai multe detalii în „Rotalianul”, la acest link).

Claudia Dumitrașc s-a născut la Roman, în 1968. A fost absolventă a Liceului Teoretic „Roman-Vodă”, promoția 1987, apoi a Facultății de medicină a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, având specializări în medicina de urgență și medicina de familie. Între 2000 și 2012 a lucrat în cadrul Stației de Ambulanță Roman, pe care a și coordonat-o pentru o perioadă, iar între 2007 și 2012 a activat și ca medic urgentist în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman. După 2012 s-a mutat în Italia, unde a lucrat ca medic de familie.

Dumnezeu să o odihnească în pace!

 

 

Foto – arhiva Ziarului de Roman: Medicul Claudia Dumitrașc, la Stația de Ambulanță Roman, în anul 2004

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0