Prima paginăActualitateRoman

S-a deschis bâlciul

Dimensiune text

Autorităţile locale au deschis, oficial, bâlciul din acest an. Evenimentul se anunţă unul bun, cel puţin din punct de vedere financiar n bâlciul se va închide pe 6 august. 

balci 02Luni, 27 iulie, reprezentanţii administraţiei publice locale au inaugurat o nouă ediţie a bâlciului de la Roman. Deschiderea oficială a bâlciului s-a făcut în prezenţa primarului Laurenţiu Dan Leoreanu, a şefei Direcţiei Pieţelor, Bazar şi Obor şi a mai multor consilieri locali, dar şi a reprezentanţilor altor instituţii. După vizitarea principalelor utialaje pentru distracţie şi după ce primarul a tras la ţintă şi a câştigat o jucărie, s-au tras şi primele concluzii. „Deschiderea bâlciului anual de la Roman este un moment care face parte din tradiţia noastră. Cele mai multe dintre aceste utilaje de distracţie au fost amplasate, mai sunt aşteptate câteva în cursul zilei de astăzi. Terasele au început să fie puse în funcţiune, avem nouă terese şi încă patru locuri libere, dar sperăm să se ocupe şi acestea. De marţi-miercuri, vor veni şi cei cu blănuri, astfel încât să avem un ambient frumos, util, şi pentru cei mici, dar şi pentru cei mari, care să se bucure de bucuria copiilor, dar să-şi găsească şi anumite lucruri, aşa cum se întâmplă în fiecare an, la bâlciul tradiţional. Noi am făcut toate demersurile pentru siguranţă, ordine şi disciplină şi sperăm să încasăm şi bani cât mai mulţi, pentru că avem nevoie să terminăm parcarea etajată de la piaţă. Anul trecut, am avut 107.000 de lei încasaţi, anul acesta am încasat deja 101.000 de lei, noi sperăm să ajungem la 110.000 lei, adică să avem încasări mai mari decât anul trecut, în condiţii de normalitate, de curăţenie, de igienă, astfel încât toţi să se simtă bine”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman. Pentru distracţia la utilaje, cei care vor merge la bâlci vor trebui să scoată din buzunar între cinci şi opt lei.

Citește și:   Accident rutier la Gâdinți, un șofer sub influența alcoolului a ajuns cu mașina în șanț

Bâlciul de la Roman are o tradiţie de peste 160 de ani şi reprezintă un târg important pentru comercianţi. Astfel, spaţiile pentru vânzarea produselor au fost închiriate prin licitaţie. „Toate locurile au fost închiriate prin licitaţie publică, în două etape. Ca elemente de noutate, vor apărea parcuri de distracţie noi. Romaşcanii le vor vedea, cu siguranţă, pentru că elementele de noutate mereu ies în evidenţă”, a declarat Doiniţa Maftei, şefa Direcţiei Pieţelor, Bazar şi Obor, cea care s-a ocupat în mod direct de organizarea bâlciului.

Pentru păstrarea ordinii şi disciplinei în bâlci vor patrula în permanenţă poliţişti din cadrul Poliţiei municipiului Roman, poliţişti din cadrul Direcţiei Poliţiei Locale a Primăriei, dar şi jandarmi. Unele patrule vor fi în civil, tocmai pentru a supraveghea şi a interveni mai eficient în situaţii specifice. Munca echipelor din teren va fi completată de supravegherea video care există în bâlci.

Ultima zi a bâlciului va fi, ca în fiecare an, 6 august, zi în care creştinii ortodocşi sărbătoresc Schimbarea la faţă a Mântuitorului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0