HomeCultural

S-a dat startul înscrierilor în Competiția Manifesto

Trei echipe de liceeni și profesori vor primi finanțare pentru a schimba viața comunității.

 

 

Până pe 12 decembrie, Competiția de Proiecte Manifesto este deschisă liceenilor și profesorilor care vor să propună o idee de schimbare socială în propria comunitate. 2000 de euro sunt puși la bătaie pentru proiectele care reușesc să găsească o soluție de impact la o problemă ce afectează comunitatea locală (premiul I – 1.000 euro, premiile II și II – 500 de euro). Tinerii înscriși în competiție au la dispoziție o lună pentru a construi un proiect social valoros, conform cerințelor din formularul de înscriere, disponibil pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie. Drumul de la idee la realitate implică pasiune, imaginație, curaj, dar și spirit de echipă, viziune, planificare – lucruri care nu se învață la școală, dar care sunt absolut necesare pentru a da viață unei inițiative curajoase.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze în temele educației globale, discutate de documentarele proiectate la Cluburilor de Film Manifesto: dezvoltare economică, alimentație sănătoasă, egalitate socială, diversitate culturală și păstrarea tradițiilor, protejarea mediului, activism civic.

Un proiect Manifesto poate iniția, de exemplu, o campanie de promovare a hranei sănătoase pentru tineri sau de salvare a unui spațiu verde din oraș, acțiuni de ecologizare pentru o zonă afectată de poluare, un mini-sistem de finanțare dedicat liceenilor antreprenori, o asociație care face legătura între minoritățile etnice ale comunității, o activitate de fundraising. Pe scurt, orice acțiune care poate îmbunătăți viața comunității locale.

Pentru a se înscrie în concurs, tinerii trebuie să-și formeze o echipă de maximum cinci elevi și un profesor coordonator și să trimită formularul de aplicare completat până pe data de 12 decembrie la adresa: salut@manifestofilmclubs.ro. Cele trei echipe finaliste vor fi anunțate pe 22 decembrie și vor participa, alături de profesorii coordonatori și traineri specializați, la o școală de iarnă pe tema antreprenoriatului social între 8 și 12 ianuarie.

Pe toată durata competiției, liceeni și profesorii se vor putea inspira din alte idei de proiecte sociale aduse la viață de tineri curajoși de pretutindeni pe www.manifestofilmclubs.ro/competitie.

Comentarii

WORDPRESS: 0