Prima paginăSocial

S-a constituit Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru mandatul 2018-2022

S-a constituit Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru mandatul 2018-2022

Dimensiune text

Sâmbătă, 9 iunie, la Centrul Eparhial Roman a avut loc întâlnirea de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului pentru mandatul 2018-2022.

Întâlnirea a fost precedată de Liturghia săvârșită la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” de un sobor de preoți, sub protia părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar-administrativ. În prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, clericii și mirenii au luat parte la  slujba de Te Deum, prin care s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra acestei eparhii, preoților și credincioșilor care alcătuiesc trupul tainic al Bisericii. Înainte de a fi depus jurământul de către noii membri aleși, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, prin care a explicat importanța Adunării Eparhiale și rolul pe care membrii acesteia îl au în viața Bisericii: ”Ne-am întâlnit aici, în catedrala arhiepiscopală, în care simțim duhul voievodal, amintindu-ne cu recunoștință de înaintașii noștri, între care și voievodul Mihai Viteazul, care s-a rugat aici, participând la slujba Sfintei Liturghii din ziua de prăznuire a Sfântului Ilie.  Acest mandat pe care l-ați primit este mult mai important decât orice mandat pe care l-ar putea avea cineva în lumea aceasta. Mă bucur că avem aici membrii aleși din diferite categorii sociale, arătând prin aceasta că Biserica are fii Săi în felurite responsabilități.  Să ne ajute Dumnezeu să plinim încă patru ani cele ce sunt după voia Lui”.

Apoi, a urmat depunerea jurământului de către fiecare membri și înmânarea de către chiriarh a certificatelor de deputat eparhial. Cu toții s-au deplasat apoi spre locul de desfășurare a întâlnirii propriu zise, care a avut loc în sala de conferințe a Fundației ”Episcop Melchisedec” din imediata apropiere a Centrului Eparhial de la Roman, nu înainte ca cei prezenți să facă un pelerinaj la Capela în care își doarme somnul de veci vrednicul de pomenire ierarh Melchisedec Ștefănescu.

Ședința a debutat cu o scurtă prezentare a Adunării Eparhiale, ”organism  deliberativ  pentru  toate  problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice si patrimoniale ale eparhiei”, după cum a explicat preotul Alexandru Zamfir, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.  Dialogul ierarhul cu fiecare dintre cei 30 de membri, preoți și mireni, a constituit prilej de comunicare și comuniune pentru susținerea și promovarea valorilor spirituale și culturale ale Biserici. Întâlnirea s-a încheiat cu stabilirea componenţei celor cinci comisii de lucru: comisia administrativ-bisericească, culturală și educațională, economică, bugetară și patrimonială, organizatorică, juridică și de validare, și social-filantropică.

Lista cu membrii Adunării Eparhiale poate fi consultată la următoarea adresă: http://epr.ro/Pagini/Administratie/adunarea_eparhiala.htm.COMENTARII

WORDPRESS: 0