HomeReligie

„Rusaliile” de la Gherăești

La sfîrșitul săptămînii trecute, parohia romano-catolică din Gherăești a trăit un nou moment de sărbătoare. Ziua de 12 august, pentru comunitatea Parohiei „Trupul și Sîngele Domnului” din Gherăești, a constituit o reînnoire a Coborîrii Duhului Sfînt peste cei 200 de copii și tineri care s-au pregătit un timp îndelungat pentru acest eveniment.

 

Sacramentul Mirului sau al Confirmațiunii a fost împărțit de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, ajutat de preotul Mihai Enășel, decan de Neamț.
Candidații la sacramentul Mirului, împreună cu credincioșii din parohie, în frunte cu părintele paroh Daniel Ghițiu, cu preoți fii ai satului și preoții oaspeți, l-au întîmpinat pe episcopul Diecezei de Iași într-o atmosferă de sărbătoare.
Ca semn de mulțumire pentru darurile primite de la Duhul Sfînt, unii dintre cei miruiți au adus în fața altarului cîteva daruri frumoase, printre care o colivie cu porumbei și un tablou mare cu fotografiile fiecărui candidat la sacramentul Mirului.

Cuvîntul de învățătură a fost ținut de PS Petru Gherghel, care le-a explicat copiilor și tinerilor însemnătatea sacramentului mirului în viața fiecărui creștin. Atmosfera a fost una de prietenie, PS Petru adresîndu-le candidaților întrebări din Catehism, întrebări la care copiii au răspuns în cor, fără ezitare.

La sfîrșitul liturghiei, un reprezentant al copiilor care au primit mirul a ținut cuvîntul de mulțumire în numele comunității, după care PS Petru Gherghel i-a felicitat pe păstorul comunității, pe profesori și pe animatori, pentru modul în care i-au pregătit pe copii pentru a ajunge la acest moment important din viața lor.

Comentarii

WORDPRESS: 0