HomeReligie

Rugăciuni pentru ploaie, la Stejaru

La slujbe au participat preoţi din parohiile Horia, Cotu Vameş, Ion Creangă, Avereşti şi Izvor.

Cu binecuvântarea ÎPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, joi, 13 august, în Parohia Stejaru, din comuna Ion Creangă, (Protopopiatul Roman), a avut loc întâlnirea preoţilor din cercul pastoral „Preot Evmenie Moraru”. Gazda acestei întâlniri a fost Biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din satul Stejaru.

Activitatea cultural-religioasă a început la orele dimineţii, cu sfânta liturghie, în timpul căreia au fost rostite rugăciuni pentru ploaie. Totodată, preoţii veniţi la Stejaru au făcut o slujbă de Te Deum prin care au mulţumit lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra comunităţii de-a lungul timpului.

La finalul slujbei, preot doctor Dragoş Alexandru Munteanu, protopop de Roman, a vorbit despre importanţa misiunii pastorale şi a metodelor de pastoraţie a preoţilor încredinţate şi despre vocaţia preotului, aşa cum este ea analizată în tratatul „Despre Preoţie”, al Sfântului Ioan Gură de Aur.

În partea a doua a întâlnirii, preotul Cătălin Andrei Gaitanariu a susţinut conferinţa cu tema „Parohia, o comunicare – comunitate euharistică în Hristos, mântuirea prin cult şi faptă”, în care a fost surprinsă latura liturgică a comuniunii creştinilor în jurul potirului lui Hristos şi rolul integrator al Sfintelor Taine.

La finalul întâlnirii a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru preotul Evmenie Moraru, cel care a înfiinţat Parohia Stejaru, şi soţia sa, Margareta.

La această întâlnire au participat preoţi din parohiile Horia, Cotu Vameş, Ion Creangă, Avereşti şi Izvor.

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • montati bah sisteme de irigatie,si terminati cu prostiile sa intram si noi in rand cu tarile civilizate