Prima paginăSocial

Rugăciune către Dumnezeul copiilor

Dimensiune text

Alexandra Antoci (foto) suferă de tetrapareză spastică. Familia Alexandrei locuiește cu chirie și nu-și permite să suporte cheltuielile legate de investigațiile și tratamentul copilului.

 

Andreea Alexandra Antoci are doar cinci ani și patru luni și știe deja ce înseamnă suferința. Nu poate sta în picioare, nici măcar în șezut, nu știe să spună dacă îi este foame sau sete și nu îi răspunde mamei decît arareori atunci cînd o strigă pe nume. Alexandra nu-și dorește păpuși, dulciuri sau cărți de colorat. Mama ei, în schimb, știe ce vrea micuța ei: ca, într-o zi, Dumnezeu să se întoarcă din nou cu fața către ea. Alexandra suferă de tetrapareză spastică, o boală care pune stăpînire pe ea puțin cîte puțin în fiecare zi.

Necazurile Alexandrei au început cu aproape doi ani în urmă, cînd mama ei a observat că Alexandra, în loc să evolueze, regresa. „Pînă la trei ani și jumătate, Alexandra a fost un copil obișnuit. Mergea, se juca, alerga, desena, vorbea. Am observat, însă, că din ce în ce mai des refuza să stea în picioare, că se tîra în loc să meargă și că vorbea din ce în ce mai puțin. De cîteva luni nu mai spune nici măcar atunci cînd îi este foame„, spune îndurerată Mihaela Bojean, mama Alexandrei.

Diagnosticul pus de medici nu i-a dat prea mari speranțe. Atît investigațiile de la Spitalul de copii „Sfînta Maria” din Iași, cît și cele de la Spitalul „Alexandru Obregia” din București, au condus spre diagnosticul de tetrapareză spastică. Cu sufletul la gură, mama așteaptă acum rezultatul unei analize a ADN-ului, care poate spune cu precizie dacă Alexandra suferă sau nu de o boală genetică. „Mi s-a spus că, dacă nu este vorba de o anomalie genetică, lucrurile pot fi corectate„, spune mama Mihaelei. Pentru că nu concepe ca lucrurile să nu evolueze favorabil pentru Alexandra, mama ei a programat-o, cu sprijinul unei fundații din Galați, pentru consultație, la un renumit medic din Chișinău, dar cheltuielile depășesc cu mult posibilitățile financiare ale familiei.

Chiar și fără ca acest necaz să se fi abătut asupra lor, familia Alexandrei nu ducea o viață ușoară. Niciodată nu au avut o casă a lor, mereu au stat cu chirie, iar singurul care aduce bani în casă, nu prea mulți, este tatăl Alexandrei. „De cîteva luni, soțul meu este șomer, lucrează cu ziua, iar puținii bani pe care îi cîștigă îi strîngem să putem plăti chiria. Pentru că Alexandra are nevoie mereu de însoțitor, eu nu mai pot lucra cu ziua. În fiecare dimineață mă gîndesc ce o să-i dau copilului de mîncare în acea zi„, a spus întristată Mihaela Bojean.

Cei care doresc să o ajute pe Alexandra și pe familia ei sînt rugați să contacteze redacția „Ziarului de Roman”.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0