Prima paginăSocial

Romașcanii vor putea completa mai multe formulare online

Romașcanii vor putea completa mai multe formulare online

Dimensiune text

 

 

Reprezentanții administrației publice locale vor să implementeze un sistem de informare și comunicare cu romașcanii, prin intermediul site-ului Primăriei municipiului Roman, care să îi scutească pe cetățeni de multe drumuri până la instituție. Conform unei declarații a primarului Lucian Micu, site-ul instituției va fi modificat în așa fel încât oamenii să aibă acces la cât mai multe informații.

 

Modificările la platformă se vor face de către informaticienii administrației locale. „Am început să lucrăm la noul site al Primăriei municipiului Roman, unul pe care mi-l doresc mai ușor de utilizat și cu cât mai multe informații utile pentru cetățeni. Tehnologia IT este în continuă dezvoltare, de aceea încercăm și noi să ținem pasul și să folosim noile date pentru a elimina din birocrație. Am văzut modele de bună practică în alte orașe mari, dar și în vizitele făcute în străinătate, și avem și noi informaticieni capabili să vină cu idei de optimizare a relației administrație – cetățeni. Vreau ca o serie de formulare să poată fi completate online, pentru ca cetățenii să nu mai facă un drum până la instituție, vreau să facem programări online și pentru alte servicii de interes public, dar vreau ca și în secțiunea de anunțuri să venim cu cât mai multe informații, astfel încât fiecare dintre dumneavoastră să aibă datele corecte despre ceea ce se întâmplă în comunitate. Sperăm ca până în vara noua platformă, ce va fi găzduită tot la adresa www.primariaroman.ro să devină funcțională și, pe parcurs, cu sugestiile venite de la dumneavoastră să o și îmbunătățim, dacă va fi cazul”, a declarat primarul Lucian Micu.

Tot pentru acest an, administrația locală își propune să implementeze, pentru telefoane și tablete, o aplicație care să permită fiecărui cetățean să comunice direct reprezentanților instituției problemele apărute în diferite cartiere din oraș. Conform edilului, sesizările vor ajunge direct la compartimentul care trebuie să intervină pentru remedierea problemei. În acest moment, căile oficiale de comunicare cu cetățenii ale administrației locale sunt prin intermediul site-ului, precum și pe pagina de socializare creată pentru Primăria municipiului Roman și cea a primarului Lucian Micu.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0