Romașcanii sunt invitați să propună proiecte de dezvoltare a orașului, până în luna mai

HomeSocial

Romașcanii sunt invitați să propună proiecte de dezvoltare a orașului, până în luna mai

Administrația publică locală a lansat invitația tuturor romașcanilor de a se implica activ în dezvoltarea orașului, prin proiectul de bugetare participativă, ajuns la a patra ediție. Astfel, începând de luni, 28 martie, romașcanii pot propune proiecte pe care le doresc a fi realizate în oraș. Valoarea bugetului propus în anul 2022, în cadrul procesului de bugetare participativă pentru proiectele selecţionate, este aceeași ca și în anul anterior, de 200.000 lei. Astfel, prin intermediul campaniei denumite „Pentru Roman”, cetățenii se pot implica activ în cadrul procesului de bugetare participativă, pentru stabilirea modalității optime de cheltuire a unei sume din bugetul local și realizarea viitoarelor proiecte ale municipalității.

„Începând de luni și până pe data de 2 mai, romașcanii pot depune proiecte în cadrul bugetării participative pe care am aprobat-o și anul acesta, în aceleași condiții, cu precizarea că toate proiecte pot fi trimise pe adresa de e-mail: pentruroman@primariaroman.ro și acestea vor fi încărcate pe site, la secțiunea dedicată Bugetării participative. Valoarea totală a proiectului propus pentru anul 2022 este de 200.000 de lei, ca și în anul anterior. Așa cum am făcut în fiecare an, ne dorim să fie o activitate care să aducă plus valoare orașului nostru, în direcția pe și-o doresc cel mai mult romașcanii”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

Propunerile de proiecte trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii, pentru obiective care sunt în administrarea municipiului Roman: infrastructură stradală – alei, trotuare, scuaruri, zone pietonale; amenajare de spații verzi și locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat public etc.); infrastructură socială, culturală, educațională, de sănătate; Smart City.

Proiectele identificate și propuse de romașcani, validate de autoritatea locală, vor fi supuse unui proces de votare pentru asigurarea reprezentativității rezultatelor, apoi asumate de Municipiul Roman și implementate.

Depunerea proiectelor se poate face în perioada 28 martie – 2 mai. În perioada 3 – 10 mai, Comisia de evaluare va analiza proiectele și va solicita, în cazul în care consideră necesar, clarificări aplicanților, apoi va asigura introducerea modificărilor necesare în propunerile de proiect și va afișa lista proiectelor eligibile ce vor fi supuse votului cetățenilor. În perioada 11 – 25 mai, cetățenii sunt invitați să voteze propunerile eligibile de proiect, proiectul câștigător urmând a fi anunțat în data de 30 mai.

Detalii despre campania de bugetare participativă „Pentru Roman” pot fi găsite pe site-ul Primăriei Roman, la această adresă: https://primariaroman.ro/2022-pentru-roman-bugetarea-participativa/. Anul trecut au fost depuse de romașcani cinci asemenea proiecte, cel câștigător fiind pentru amenajarea de „Căsuțe pentru colectarea separată a deșeurilor municipale”, care este implementat de la începutul acestui an.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0