Romaşcanii se pot răcori la patru piscine în aer liber. Aflaţi unde şi cu ce bani

HomeTimp liber

Romaşcanii se pot răcori la patru piscine în aer liber. Aflaţi unde şi cu ce bani

 

Dacă, în urmă cu cinci ani, în Roman singurele surse de răcorire erau Moldova şi Siretul, râuri care au înghiţit zeci de vieţi, acum în zona noastră funcţionează nu mai puţin de patru piscine. Iar clienţii nu se lasă aşteptaţi. Numai în Ștrand, în acest final de săptămână, au fost peste 1.500 de persoane. Săptămâna aceasta s-a deschis şi piscina cu apă sărată de la Barticeşti. Aflaţi din articol cât costă relaxarea la piscină şi care sunt condiţiile privind asigurarea alimentelor şi băuturilor.

Ștrandul din Roman

Inaugurat anul trecut, în Ștrandul din Roman sunt amenajate trei bazine, din care unul cu dimensiuni olimpice. Programul de funcţionare este: de luni până joi 9:00 – 21:00 şi vineri – duminică 9:00 – 23:00. Anul acesta, la dispoziţia clienţilor sunt 1.000 de şezlonguri şi 500 de umbrele. Taxa de intrare este unică, indiferent dacă se vrea sau nu şezlong. Astfel, de luni până joi, tariful de intrare este de 10 lei pentru adulţi şi de 5 lei pentru copii şi pensionari. De vineri şi până duminică, taxa este de 15 lei pentru adulţi şi de 8 lei pentru copii şi pensionari. Copiii de sub trei ani şi persoanele cu handicap nu plătesc vreo taxă. Pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 3 ani – 14 ani, însoţitorii acestora trebuie să facă dovada vârstei (certificat de naştere). Accesul este permis o singură dată, însă nu sunt restricţii cu privire la venirea cu „pachet de acasă”. În Ștrand este amenajat şi un restaurant, cu produse tip fast-food.

strand redeschidere 01

La finele săptămânii trecute, în perioada 18-20 iunie, încasările de la bazine au fost de 23.767 lei, adică peste 1.500 de persoane au preferat Ștrandul.

Piscina Motelului Imperial

Piscina în aer liber din cadrul Motelului Imperial, din Cotu Vameş, este deschisă zilnic, între orele 09:00 şi 19:00. La piscină se găsesc două bazine, cu un număr de 250 de locuri pe şezlonguri şi 50 de locuri la terasa piscinei. Piscina pentru copii este de maxim 1,30 metri adâncime, iar cea pentru adulţi ajunge la adâncimea de 1,55 metri.

piscina imperial

Conform regulamentului intern, clienţilor nu li se permite accesul cu mâncare sau băuturi de acasă. Accesul se face pe bază de brăţară, ceea ce permite ieşirea din incinta piscinei. Pe terasă există un bar amenajat şi mâncarea este asigurată la bucătăria Motelului. Preţul de intrare la piscină este de 15 lei, copiii sub 10 ani beneficiind de gratuitate.

Piscină cu apă sărată la Barticeşti

Centrul Medical Barticeşti a anunţat că s-a deschis pentru acest sezon piscina cu apă sărată. Programul este zilnic, de la 09.00 la 20.00. Adâncimea bazinului este de la 130 la 200 de centimetri. Preţul de intrare pentru o zi este de 20 lei pentru adulţi, copiii până la 5 ani au intrarea gratuită, iar cei între 5 şi 14 ani plătesc 10 lei.

Inaugurată în 2013, piscina are apă adusă de la izvorul episcopiei de la Sărata Băi, de lângă Bacău, cu proprietăţi terapeutice deosebite. Există, de asemenea, o instalaţie pentru hidroterapie cu apă dulce şi aparat de jacuzzi, duşuri. Piscina dispune de 150 de locuri, există un salvamar şi, cum este vorba de Centrul Medical, există permanenţă pe acordarea de prim ajutor în caz de accidente. Din motive de siguranţă, accesul nu este permis cu mâncare sau băuturi de acasă.

piscina barticesti

„Pentru a nu exista pericolul alterării alimentelor şi, ulterior, apariţia îmbolnăvirilor, nu permitem accesul cu mâncare. Noi putem asigura atât alimentarea cu băuturi, dar şi cu mâncare, inclusiv pizza. Nici specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică nu recomandă să permitem accesul cu produse alimentare aduse din altă parte, pentru ca, în cazul unor incidente, trebuie identificată sursa de îmbolnăvire. Nici în străinătate nu se permite un astfel de sistem, totul pentru siguranţa clienţilor noştri”, a precizat preotul Mihai Budău, directorul Centrului Medical Barticeşti.

Piscină şi la Condor Resort

condor resortÎn aproximativ două săptămâni, conform reprezentanţilor Condor Resort din Dulceşti, piscina în aer liber va fi inaugurată, în acest moment funcţionând doar SPA-ul din interiorul Motelului. Piscina exterioară va avea 200 de şezlonguri, cu un program de funcţionare de la 08.00 la 22.00. „Nu vom permite accesul la piscină cu alimente aduse de acasă. Nu am stabilit încă un preţ de intrare, dar gândim să avem un tarif mai mare, dar în el să fie asigurată şi consumaţia. Luăm în considerare o taxă de 50 de lei de persoană, iar de această sumă clienţii să poată consuma preparate şi băuturi”, a declarat Alexandru Rotaru, managerul Complexului Condor Resort.

Vineri, 24 iunie, se deschide şi Ștrandul din Piatra Neamţ, cu două bazine de înot, unul de dimensiuni olimpice (având o adâncime între 1,80 şi 4,60 metri), iar celălalt de mici dimensiuni, cu o suprafaţă de aproximativ 40 metri pătraţi, cu o adâncime de sub un metru.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0