Prima paginăRoman

Romașcanii pot scăpa de electronicele și electrocasnicele uzate

Dimensiune text

Sîmbătă, romașcanii sînt invitați să renunțe la deșeurile electrice și electrocasnice.

 

 

Asociația Română pentru Reciclare RoRec se întîlnește, pentru prima oară în 2012, cu locuitorii municipiului Roman, unde organizează o acțiune de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), în ziua de 28 aprilie, alături de Primăria Roman și de partenerul Philips. Sîmbătă, 28 aprilie, între orele 10 – 17, cetățenii din Roman sînt asteptați să participe la acțiunea de colectare DEEE inițiată de Asociația RoRec, în cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”. Tot ce trebuie să facă este să aducă, în punctele de colectare amenajate în oraș, aparatura electrică și electronică veche sau defectă. Punctele de colectare sînt în Piața „Roman-Vodă”, strada Ștafan cel Mare, vis-a-vis de Banc Post, strada Sucedava – Piața Centrală (Hală), intersecția Aleea Revoluției cu strada Mihai Viteazu, strada Ecaterina Teodoriu – Piața Smirodava. În cazul în care deponenții au obiecte grele sau voluminoase pe care doresc să le încredințeze centrelor de colectare, acestea pot fi preluate gratuit.

Pentru informații suplimentare despre cum pot programa un transport, cetățenii pot apela numărul de telefon 0737.309.151 pînă sîmbătă, 28 aprilie, între orele 9-16. Toți deponenții vor fi înscriși la o tombolă, unde au posibilitatea de a intra în posesia premiilor oferite de partenerul Philips: cinci roboți de bucătărie, zece mixere și zece cafetiere. Tragerea la sorți și premierea voluntarilor se va efectua în sala mare a Primăriei Roman, sîmbătă, 28 aprilie, de la ora 19.

Peste un milion de kilograme de deșeuri de echipamente electrice și electronice au fost colectate, în 2011, în cadrul campaniei „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociației Române pentru Reciclare RoRec. Dacă în 2010 campania s-a desfășurat în 13 județe, în anul 2011 Asociația RoRec a desfășurat nu mai puțin de 220 de acțiuni în 39 de judete și în sectoarele 4 și 6 din București, la care au participat, în total, peste 66.000 de cetățeni. Asociația Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizație non-profit, înființată de zece dintre cei mai cunoscuți fabricanți europeni de aparatură electrocasnică prezenți pe piața din România.

COMENTARII

WORDPRESS: 0