HomeActualitate

Romașcanii petrec Paștele departe de casă

Destinațiile turistice din străinătate alese de romașcani pentru sărbătorile pascale sunt mai ieftine decât cele din țară.

 

 

Paștele este o sărbătoare a familiei, dar unii dintre romașcani și-au făcut planuri să petreacă Paștele, catolic sau ortodox, departe de casă. Destinațiile preferate ale unora dintre romașcani sunt stațiunile din țară, unde gazdele promit mese cu bucate tradiționale de Paște din care nu vor lipsi carnea de miel, pasca și cozonacul, ouăle roșii, dar și participarea la slujba de Înviere, în același pachet. Cei mai mulți au ales destinații turistice în afara țării, ale căror prețuri concurează cu cele din țară. „Comparativ cu anul trecut, solicitările romașcanilor pentru a petrece sărbătorile de Paște în stațiuni din țară și străinătate se mențin într-o tendință constantă. Romașcanii care preferă să petreacă într-o atmosferă familială, dar nu acasă, au ales ca destinație stațiunea Durău, pentru care au fost nevoiți să scoată din buzunar 400 de euro, pentru un sejur de 3 – 5 zile, în funcție de pretențiile fiecărui client. Am avut și solicitări pentru Bulgaria și Grecia, unde un sejur de 3 – 5 zile începe de la 350 de euro”, a precizat Gina Pătrașcu, agent de turism la Agenția Lucom Travel din Roman.

Pentru credincioșii catolici, vacanțele în Italia, Franța și Spania s-au aflat în topul preferințelor. „Romașcanii care sărbătoresc Paștele catolic au fost interesați de destinații precum Roma, Paris și Madrid. Pe plan intern, au optat pentru sejururi în stațiunile montane de pe Valea Prahovei, în nordul Bucovinei, destinații cu tradiție în această perioadă. Pentru Paștele ortodox, împreună cu minivacanța de 1 mai, romașcanii au solicitat excursii în Israel, de la 670 de euro de persoană, în Grecia,  pe litoralul bulgăresc, pentru sejururi all inclusive”, a precizat Roxana Nazare, agent de turism la Agenția Paralela 45 din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0