Prima paginăSanatate

Romașcanii, chestionați în privința risipei alimentare

Romașcanii, chestionați în privința risipei alimentare

Dimensiune text

 

 

În municipiul Roman este implementat, începând cu luna noiembrie a anului trecut, proiectul „Romanul prețuiește mâncarea”, ce are ca scop diminuarea risipei de alimente. Echipa fundației Terra Mileniul III, în calitate de coordonator al proiectului, își propune ca proiectul „Romanul prețuiește mâncarea” să fie unul pilot, cu posibilitatea de a fi replicat în alte localități și ulterior chiar la nivel național. Prin implementarea acestui proiect se va asigura un model de bună practică în ceea ce privește acțiunile care trebuie întreprinse atât la nivel local, dar și la nivel național și european pentru a asigura îndeplinirea țintelor de diminuare a risipei de alimente de 30% până în anul 2025 și de 50% până în anul 2030 la nivelul comerțului cu amănuntul și la nivelul consumatorilor.

În cadrul acest proiect, începând de miercuri, 29 mai, până pe 30 iunie, romașcanii sunt invitați să completeze un chestionar privind risipa alimentară. Chestionarul cuprinde zece întrebări, poate fi completat în mai puțin de două minute și poate fi accesat la acest link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdx0SmpE9S_U1E0GrIU7OImut3av79mSXxubPwfAuS66CWtgA/viewform.

Proiectul „Romanul prețuiește mâncarea” este derulat în cadrul programului DEAR (program al Comisiei Europene de dezvoltare a educației și de creștere a nivelului de conștientizare a publicului european în ceea ce privește dezvoltarea și problemele legate de aceasta), ce are ca scop informarea cetățenilor UE cu privire la aspectele legate de dezvoltare, mobilizarea unui sprijin mai mare din partea publicului pentru lupta împotriva sărăciei, punerea la dispoziția cetățenilor a unor instrumente pentru a se implica în mod serios în domeniul dezvoltării globale, pentru a dezvolta idei noi și a schimba atitudinile.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0