Romașcanii candidează pentru o nouă ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni

HomeCultural

Romașcanii candidează pentru o nouă ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni

 

 

Și în acest an, romașcani care excelează în domeniilor lor de activitate se numără printre nominalizații Galei Ambasadorilor Nemțeni, proiect de recunoaștere a elitelor vieții culturale și sociale a județului Neamț. Aceștia așteaptă votul romașcanilor pe site-ul proiectului Ambasadori Nemțeni.

Consiliul Județean Neamț, prin Centrul pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, organizează a doua ediție a „Galei Ambasadorilor Nemțeni“, ocazie de recunoaștere publică a personalităților nemțene care s-au făcut remarcate pe parcursul ultimului an, iunie 2017 – iunie 2018. Evenimentul este dedicat celor care au contribuit decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului românesc, extins și peste granițele țării. Categoriile de nominalizări pentru această nouă ediție cuprind domeniile: Artă vizuală, Artă plastică, Literatură, Educație și cercetare, Tinere valori, Sănătate, Voluntariat, Antreprenoriat, Asistență socială, Sport, Seniori remarcabili și Mecenat.

Nominalizații acestei ediții pot fi votați de publicul larg prin vot electronic, pe site-ul: https://www.ambasadorinemteni.ro/nominalizati-2018/, în perioada 11 octombrie – 10 noiembrie. După jurizarea finală, ce va avea loc în perioada 11 – 15 noiembrie, câștigătorii vor fi cunoscuți în cadrul evenimentului Gala Ambasadorilor Nemțeni, programat a avea loc în data de 23 noiembrie.

„Dragi nemțeni, de astăzi, 11 octombrie, și până pe 10 noiembrie, vă puteți vota favoritul în cadrul Galei Ambasadorilor Nemțeni! Aveți la dispoziție, pe site-ul www.ambasadorinemteni.ro, 12 secțiuni, cu câte cinci persoane nominalizate! Fiecare vot pentru nemțenii care se regăsesc în lista nominalizaților înseamnă urcarea de către ei a unei trepte pe scara ce duce la cei mai valoroși dintre noi! Adică la AMBASADORII NEMȚENI, pe care îi vom cunoaște pe 23 noiembrie, în cadrul Galei, un eveniment de înaltă ținută! Vă invit să vă susțineți favoriții! Vă invit să ne fiți parteneri și la această a doua ediție a Galei Ambasadorilor Nemțeni!”, a transmis Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Și pentru această ediție, printre nominalizați se află romașcani, locuitori ai municipiului sau romașcani „prin adopție”. Aceștia sunt:
– la categoria Artă plastică, Cristinel Ionel Prisacaru,  profesor la Clubul Copiilor din Roman;
– la categoria Asistență socială, Sorina Monac, director al Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Roman;
– la categoria Literatură, preotul Cornel Paiu, preot în satul Băluşeşti;
– la categoria Sănătate, medicul Victor Firăstrău, medic primar cardiolog în cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman;
– la categoria Sport, antrenorul emerit Mihai Cristea, dinc cadrul clubului de Qwan Ki Do „Bao” Roman.
– la categoria Antreprenoriat, Lucia Matasă, administrator al firmei Augsburg, absolventă a Liceului „Roman-Vodă”.

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0