Prima paginăActualitateRoman

Romaşcanii, buni-platnici către ApaServ

Dimensiune text

ApaServ are de recuperat 13.855.549,91 lei de la 125 de asociaţii de proprietari notificate. Doar una este din Roman. Datoria înregistrată de asociaţia din Roman este sub 3.000 de lei.

Dintre toţi clienţii ApaServ, romaşcanii rămân cei mai buni platnici. Pe site-ul operatorului judeţean de apă şi canalizare a fost publicată o listă care cuprinde 125 de asociaţii de proprietari din tot judeţul, asociaţii care au primit notificări din cauza datoriilor. Notificarea reprezintă ultimul pas înaintea debranşării, în condiţiile în care persoana fizică sau juridică notificată nu plăteşte debitul restant. Din toate cele 125 de asociaţii de proprietari de pe această listă, doar una singură este din municipiul Roman. Este vorba despre Asociaţia de proprietari Vasile Lupu nr.1, care are o datorie de 2.528,96 de lei către ApaServ. Cea mai mare datorie pe care o are o asociaţie de proprietari către firma care furnizează serviciile de apă şi de canalizare este de 142. 675,01 lei (Asociaţia nr. 73 din Piatra Neamţ).

„În situaţiile în care utilizatorii nu pot achita debitele restante, în termenul de scadenţă, aceştia au posiblitatea să solicite încheierea de programe de eşalonare a plăţii debitelor restante. În baza analizelor lunare care se realizează la nivel de companie, în situaţia în care, în urma notificărilor transmise, utilizatorii nu achită debitele restante sau nu respectă termenele din programele de eşalonare încheiate, se procedează, în mod nediscriminatoriu, la sistarea furnizării serviciului. Măsura legală a debranşării, neagreată de companie, este una extremă, având un caracter temporar, şi are rolul de a determina utilizatorul rău-platnic să-şi achite debitul restant. Din practică, putem spune că 90% din utilizatorii debranşaţi achită debitul restant în maximum 24 ore de la efectuarea debranşării”, se arată într-un comunicat al companiei ApaServ.

De la toate cele 125 de asociaţii de proprietari notificate, ApaServ are de recuperat 13.855.549,91 lei.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0