HomeRoman

Romaşcani „de top” în calculatoare

Șerban Cochileţ a obţinut premiul II la faza naţională a concursului AcadNet, iar Tudor Vlăduţ – o menţiune în acelaşi concurs.

 

 

Doi elevi romaşcani s-au numărat printre premianţii fazei naţionale a concursului AcadNet. Concursul s-a desfăşurat la Facultatea de Automatizări şi Calculatoare din Bucureşti, fiind organizat de către profesorii şi studenţii instructori CISCO Academy şi Uniunea Naţională a Profesorilor de Informatică din România.

Șerban Cochileţ, de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, elevul profesoarei Lăcrămioara Vlăduţ, a obţinut locul II, la diferenţă foarte mică de câştigător, iar Tudor Vlăduţ, de la Colegiul Naţional „Roman-Vodă”, elevul profesorului Florin Moldovanu, a obţinut o menţiune din partea Uniunii Profesorilor de Informatică din România. Ambii elevi au concurat la secţiunea calculatoare, clasele IX-X. În concurs au intrat cei mai buni 20 de elevi din întreaga ţară. Concurenţii au avut de trecut două probe, una teoretică, cu întrebările în limba engleză, şi o probă practică. AcadNet este o competiţie menită să evalueze, prin probe teoretice şi practice, competenţele de configurare şi depanare a calculatoarelor şi a reţelelor de telecomunicaţii. Pentru prima dată de când se organizează, concursul a avut, în acest an, şi o etapă internaţională, la care au participat primii cinci clasaţi la fiecare secţiune. Șerban Cochileţ a avut o comportare admirabilă, clasându-se pe locul patru şi obţinând cea mai mare notă la proba teoretică. „Șerban este un elev de viitor în acest domeniu. Este abia în clasa a X-a, are timp să mai crească şi, cu siguranţă, va obţine performanţe mai bune, întrucât este pasionat de calculatoare. Tot ceea ce face în domeniul calculatoarelor face cu plăcere, ceea ce îl ajută să înveţe cu mare uşurinţă”, a spus profesoara Lăcrămioara Vlăduţ. Pentru Șerban, acesta a fost primul concurs la care a participat. „Pentru mine, participarea la concurs a însemnat, în primul rând, posibilitatea de a mă întâlni şi de a discuta cu tineri care vorbesc aceeaşi «limbă» cu mine, pasionaţi de calculatoare. Am legat prietenii, ne-am împărtăşit experienţe şi simt că am pus bazele unei comunităţi de tineri ambiţioşi, care ne vom întâlni în concursuri şi în anii viitori”, a spus Șerban Cochileţ.

Pentru Tudor, ediţia din acest an a fost una cu ghinion, el fiind nevoit să piardă 50 de minute la proba practică, pentru a instala programe care erau deja instalate pe calculatoarele celorlalţi concurenţi, de aceea şi-a propus să îşi ia revanşa în ediţiile viitoare. „Câteodată, trebuie să faci un pas înapoi pentru a-ţi lua avânt ca să mergi înainte. La ediţiile viitoare, sigur voi obţine o poziţie mai bună”, a spus Tudor Vlăduţ.

Comentarii

WORDPRESS: 2