Romașcani arestați preventiv pentru furt de cereale din trenurile de marfă

HomeActualitate

Romașcani arestați preventiv pentru furt de cereale din trenurile de marfă

Duminică, 27 noiembrie, doi bărbați din Roman au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar o femeie a fost plasată sub control judiciar, bănuiți că ar fi furat tone de cereale din trenuri de marfă.

Polițiștii din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Roman au fost sesizați miercuri, 23 noiembrie, cu privire la faptul că, la data de 15 noiembrie, persoane necunoscute ar fi rupt sigiliile și ar fi sustras o cantitate de aproximativ 2.100 de kilograme de grâu din vagoanele de marfă staționate în zona triajului stației CF Roman, informează IPJ Neamț.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii de transporturi din Neamț, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Regional de Poliție Transporturi Iași, au identificat trei persoane bănuite de comiterea faptei, cu vârste cuprinse între 29 și 44 de ani, din municipiul Roman. Totodată, prejudiciul cauzat a fost recuperat în proporție de 50% și predat persoanei vătămate.

În urma documentării activității infracționale, au fost extinse cercetările și pentru furtul unei cantități de 750 de kilograme de semințe floarea soarelui, ce a avut loc la data de 23 noiembrie, din vagoanele de marfă staționate în zona triajului stației CF Roman.

În baza probatoriului administrat, la data de 26 noiembrie, persoanele în cauză au fost reținute pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de rupere de sigilii și furt. La data de 27 noiembrie, cei trei au fost prezentați instanței de judecată – față de o femeie, de 43 de ani, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 zile, iar față de doi bărbați, cu vârste de 29 și 44 de ani, fiind dispusă măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, au mai precizat reprezentanții IPJ Neamț.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0