Prima paginăPolitica

Romașcana Oana Bulai, consilier de stat al prim-ministrului Dăncilă, numită președinte al CA la Societatea Națională a Sării

Romașcana Oana Bulai, consilier de stat al prim-ministrului Dăncilă, numită președinte al CA la Societatea Națională a Sării

Dimensiune text

 

 

Romașcana Oana Geanina Bulai, consilier de stat al prim-ministrului Viorica Dăncilă, a fost numită, la finalul anului trecut, președinte al Consiliului de Administrație (CA) la Societatea Națională a Sării.

Decizia a venit printr-o hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor Societății Naționale a Sării SA, din 6 decembrie 2018, document prin care Oana Bulai a fost numită membru provizoriu al CA al Societății Naționale a Sării SA și, în același timp, numită în calitate de președinte al CA. Numirea Oanei Bulai vine după ce, la finalul lunii octombrie, Andrei George Ursărescu, fiul fostului deputat Dorinel Ursărescu, a renunțat la mandatul său de administrator provizoriu al societății. Funcția de președinte al CA fusese deținută anterior de directorul general al societății, Constantin Jujan, care și-a păstrat calitatea de membru al CA.

Anul trecut, la 26 martie, Oana Bulai a fost numită în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. În vârstă de 38 de ani, Oana Gianina Bulai a fost aleasă pe listele PSD în Consiliul Județean Neamț la alegerile din 2016, funcție din care a demisionat, devenind ulterior consilier al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, apoi administrator public al județului Neamţ.

Conform prezentării de pe site-ul propriu, Societatea Naţională a Sării SA Salrom are ca obiect principal de activitate exploatarea, prelucrarea şi comercializarea sării şi a substanţelor nemetalifere (calcar). De asemenea, Salrom promovează turismul la minele saline deschise vizitării. Având capital majoritar de stat, Societatea Naţională a Sării SA este o societate pe acţiuni înfiinţată în 1997. Salrom are șapte exploatări – sucursale ale societății, la Slănic Prahova, Ocna Mures, Praid, Ocna Dej, Râmnicu Vâlcea, Târgu Ocna și Cacica și o rețea de distribuţie care include depozite la Bucureşti şi Dej.

 

 

 

 

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0