Prima paginăActualitate

Romașcan reținut de polițiștii ieșeni pentru înșelăciuni cu terenuri

Romașcan reținut de polițiștii ieșeni pentru înșelăciuni cu terenuri

Dimensiune text

 

Polițiștii din Iași, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au reținut un bărbat din Roman care pretindea că este jurist și reprezentant al unor investitori olandezi și ar fi obținut sume de bani de la persoane din mediul rural, promițându-le o cumpărare avantajoasă a terenurilor pe care le dețin.

La data de 2 martie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Iași au efectuat o percheziţie domiciliară în municipiul Iaşi, la domiciliului lui Florin Cristian G., de 41 de ani, din Roman, bănuit de comiterea a două infracţiuni de înşelăciune. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale  din cadrul  Inspectoratului General al Poliției Române.

„Cel în cauză este bănuit că, în perioada noiembrie 2016 – februarie 2017, ar fi înșelat două femei, de 68 și 73 de ani, ambele din comuna Miroslava. Acesta s-ar fi prezentat ca jurist și reprezentant al unor investitori olandezi, arătându-se interesat de achiziţionarea terenurilor deţinute de cele două femei. Astfel, bărbatul a convins-o pe femeia de 68 de ani să încheie o procură notarială, prin care îl împuternicea să-i vândă un teren de 2.200 de metri pătrați, pentru care i-ar fi promis femeii obţinerea unui preţ de 50 de euro/mp. De asemenea, ar fi cerut și primit 1.900 de lei, de la cealaltă femeie, în scopul de a se ocupa de dezbaterea moştenirii şi emiterea titlului de proprietate, pentru 6.000 de metri pătrați de teren şi i-ar fi promis că va cumpăra terenul, în numele investitorilor olandezi. În urma percheziției domiciliare, au fost ridicate mai multe înscrisuri”, precizează un comunicat al IPJ Iași.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi. Vineri, 3 martie, judecătorii ieșeni au dispus plasarea romașcanului sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Cercetările continuă, bărbatul fiind trimis în judecată pentru comiterea altor două înşelăciuni, cu mod de operare asemănător.

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0