Prima paginăSocial

Romanvodiști pe primele locuri la Olimpiada județeană de științe socio-umane

Romanvodiști pe primele locuri la Olimpiada județeană de științe socio-umane

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă, 9 martie, la Colegiul Național „Roman-Vodă” și Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Roman, precum și la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” și Școala Gimnazială nr. 5 din Piatra Neamț, a avut loc etapa județeană a Olimpiadei de științe socio-umane (Filozofie, Economie, Sociologie, Psihologie, Logică, argumentare și comunicare, Cultură civică și Educație civică).

Conform ISJ Neamț, cei 276 de elevi din clasele a III-a – a XII-a, câștigători ai etapei locale (116 elevi de liceu și 160 din învățământul primar și gimnazial, constituiți în 80 de echipaje), înscriși la acest concurs, provin din 25 de unități școlare ale județului.

La Educație civică, pe baza Convenției Internaționale a Drepturilor Copilului, elevii claselor a III-a –  a IV-a au avut de rezolvat, sub forma unei compuneri și a unui afiș, subiecte privind dreptul copilului de a se juca și de a practica activități recreative proprii vârstei sale și de a participa în mod liber la viața culturală și artistică.

La Cultură civică, elevii claselor a VII-a – a VIII-a au avut de realizat un plan de acțiune care a vizat rezolvarea problemelor determinate de drepturile copilului la libertatea de asociere și la libertatea de întrunire pașnică.

La disciplinele Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie şi Filosofie, elevii claselor a IX-a – a XII-a au avut de rezolvat subiecte privind mecanismele şi formele gândirii logice, ale argumentării și comunicării, relațiile între procesele psihice, aspecte privind mecanismele şi gestionarea situațiilor economice, analiza și cercetarea sociologică.

Nu s-au înregistrat disfuncții în elaborarea și distribuirea subiectelor, în desfășurarea etapelor de concurs, evaluare și contestații. În urma evaluării tezelor și a rezolvării contestațiilor, în centrele de evaluare (Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra Neamț şi Școala Gimnazială nr. 5, Piatra Neamț), s-a stabilit clasamentul final:

Conform ISJ Neamț, calificarea participanților la etapa superioară a olimpiadei se va face cu respectarea prevederilor Metodologiei-cadru de organizare şi desfășurare a competițiilor școlare și Regulamentului specific de organizare şi desfășurare a olimpiadei de științe socio-umane 2019. Astfel, elevii clasați pe locul I sunt calificați direct la etapa națională a Olimpiadei de științe socio-umane, care se va desfășura în perioada 22-26 aprilie 2019 aprilie, în județul Brașov.

„Lista finală a elevilor calificați la etapa națională a Olimpiadei de științe socio-umane va fi transmisă de MEN în urma realizării unui clasament național. Mulțumim echipelor manageriale din unitățile de învățământ, în care s-a desfășurat etapa județeană, pentru asigurarea logisticii necesare unei astfel de competiții. Felicitări tuturor elevilor și cadrelor didactice pentru rezultatele obținute și mult succes la etapa națională!”, a transmis profesor Ioan-Romeo Roman, inspector școlar discipline socio-umane în cadrul ISJ Neamț.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0