Prima paginăCulturalTimp liber

„ROMANUL. TRECUT ŞI PREZENT”. EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE LA CERCUL MILITAR

„ROMANUL. TRECUT ŞI PREZENT”. EXPOZIŢIE DE FOTOGRAFIE LA CERCUL MILITAR

Dimensiune text

obiectivÎntre 7 şi 31 martie, Cercul Militar din Roman găzduieşte expoziţia de fotografie „Romanul. Trecut şi prezent”, a fotografului Roxana Cociorvă, eveniment ocazionat de împlinirea a 624 de ani de la atestarea documentară a urbei romaşcane. Fotografiile sunt expuse în holul central al instituţiei militare din strada Ștefan cel Mare nr. 230, iar intrarea este liberă.

Roxana Cociorvă s-a născut în municipiul Bacău, unde a absolvit facultatea şi un master în ingineria şi protecţia mediului. Din anul 2005, îşi desfăşoară activitatea în cadrul Agrana, sucursala Roman, ca inginer ecolog.

„Pasiunea pentru fotografie o are de mică, dar, în urmă cu trei ani, a hotărât că îşi doreşte prima expoziţie personală. Și-a îndeplinit visul deoarece, începând de luni, vernisează a şasea expoziţie şi declară senină că este abia la început de drum. A expus la Pambac-Cafe Bacău cu tema «Culori», de două ori la Uniunea Artiştilor Plastici Bacău, cu temele «Între cer şi pământ» şi «Viaţă», un proiect socio-cultural cu OMV Roman «Romanul de astăzi şi de odinioară» şi la târgul de nunţi organizat de Centrul de Afaceri Bacău cu tema «Vestimentaţie elegantă – Carnavalul de la Veneţia». Nu a urmat niciun curs în domeniu, considerând că nu te poţi forma deplin în stilul tău decât dacă descoperi lucrurile prin propria cale şi viziune, iar «ideea de a învăţa de la alţii îţi fură „Eu-l” din creativitate (ceea ce este şi fotografia – o poveste)». Este pasionată de drumeţie, iar în timpul liber călătoreşte mult. Cu rucsacul echipamentului fotografic în spate, o poţi întâlni în Deltă, pe cărările Ceahlăului, în Parcul Cancicov din Bacău, la Veneţia şi asta deoarece, mărturiseşte Roxana, «natura şi strada sunt studiourile mele preferate»”, a precizat maior Ion Martin, ofiţer de relaţii publice în cadrul Bazei 3 Logistică „Zargidava”.

COMENTARII

WORDPRESS: 0