Romanul primește 2,4 milioane de lei prin PNRR

HomeSocial

Romanul primește 2,4 milioane de lei prin PNRR

Miercuri, 2 noiembrie, Ministerul Dezvoltării a anunțat că finanțează 1.778 de noi investiții, în 1.135 de localități din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Lista proiectelor finanțate este în valoare totală de 6.099.907.775,28 lei, proiectele fiind depuse în cadrul primei runde de atragere de fonduri pe componentele Valul Renovării și Fondul Local din PNRR.

Pentru municipiul Roman au fost alocați 2.446.013,33 (cu TVA), pentru proiectul „Creșterea siguranței și a gradului de confort al cetățenilor municipiului Roman prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde”. „Guvernul României finanțează, prin programul Fondul Local din PNRR, cu un total de 2.446.013,33 lei, proiectul pe care l-am depus pentru «Creșterea siguranței și a gradului de confort al cetățenilor municipiului Roman prin asigurarea infrastructurii pentru transportul verde». Este o investiție pe care o vom folosi pentru modernizarea şi consolidarea comunității locale şi este un start important pentru a asigura un trend ascendent al dezvoltării la nivelul localității noastre”, a precizat primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

Conform Ministerului Dezvoltării, cu acest prilej, la nivel național, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 284 de noi proiecte, în valoare totală de 2.606.279.931,45 lei, pentru lucrări de eficientizare energetică și asigurarea siguranței seismice și la incendiu a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice. Pentru Fondul Local, au fost aprobate 1.494 de noi proiecte, în valoare totală de 3.493.627.843,83 lei, pentru sisteme inteligente de management local, piste pentru biciclete, achiziționarea de mijloace de transport electrice și stații de reîncărcare pentru autovehicule electrice, construirea de locuințe pentru tineri și de serviciu pentru specialiști, precum și realizarea documentațiilor de amenajarea teritoriului și planificare urbană.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1