Prima paginăRoman

„Romanul își poate păstra un ritm constant de transformare pozitivă …”

Dimensiune text

„… care să aducă un plus de confort și civilizație în viața fiecărui romașcan.”

Declarația a fost făcută de primarul Laurențiu Dan Leoreanu, la prezentarea raportului de activitate pentru anul 2012. „Împreună, vom contribui la cea de-a doua schimbare la față a Romanului, prin finalizarea unor proiecte începute în mandatul anterior, precum și prin demararea altora noi, cu impact major pentru mai binele cetățenilor”, a afirmat primarul Laurențiu Dan Leoreanu.

 

 

Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a prezentat, luni, raportul de activitate pentru anul 2012. Acest lucru s-a întâmplat în fața presei și a mai multor șefi de servicii și direcții din cadrul Primăriei, cu ajutorul cărora primarul a materializat proiectele gândite pentru funcționarea și dezvoltarea municipiului. „În primul rând, doresc să le mulțumesc romașcanilor pentru că mi-au încredințat pentru încă patru ani conducerea destinului urbei mușatine și pentru că au reconfirmat că faptele, nu vorbele sunt cele care pot schimba în mai bine casa noastră, Romanul. Împreună, vom contribui la cea de-a doua schimbare la față a Romanului, prin finalizarea unor proiecte începute în mandatul anterior, precum și prin demararea altora noi, cu impact major pentru mai binele cetățenilor. Anul 2012, chiar dacă a marcat și cel de-al patrulea an al crizei economice, pentru Roman a fost anul celor mai mari investiții gestionate de municipalitate după 1989, marcând finalizarea unei mari părți din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, precum și startul celui mai ambițios proiect – Microhidrocentrala pe râul Moldova”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu. De altfel, 2012 reprezintă anul în care administrația locală a lucrat cu cele mai multe fonduri, din diferite surse de finanțare, anul trecut finalizându-se multe dintre proiectele demarate în anii anteriori.

 

Cel mai multe investiții derulate și finalizate după 1989

 

hotel roman raport 02Printre investițiile majore derulate în Roman anul trecut se numără Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care va fi terminat anul acesta, până la jumătatea lunii mai. În zona în care s-au efectuat lucrările din cadrul PIDU, s-a finanțat din bugetul local un alt proiect, numit PIDU complementar – Reabilitare rețele de alimentare cu apă și canalizare menajeră -, întrucât acest gen de reabilitări nu erau eligibile din fonduri europene. Lucrările au avut drept antreprenor general SC Vlanda Compani SRL Roman, căreia i s-a achitat pentru lucrările efectuate în 2012 suma de 2,4 milioane de lei.

Extinderea rețelelor de apă și a rețelelor de canalizare reprezintă un program multianual – derulat în colaborare cu Administrația Fondului de Mediu, care achită 75% din costuri -, și care, la final, va asigura apa potabilă pe toate străzile din cartierul Nicolae Bălcescu, precum și apa potabilă și canalizarea în ansamblul Islazului – Primăverii, valoarea sa ridicându-se la 2,74 milioane de lei. În anul 2012 s-au efectuat lucrări de peste 500.000 de lei, constând în peste 4.000 de metri de conductă de distribuție apă și peste 1.200 de metri de branșamente pe străzile: Mărului, Mihai Viteazu, Primăverii și Islazului. Lucrările au fost executate de SC Hidroterm SA Roman.

microhidrocentrala roman raport 03A doua mare investiție începută în municipiul Roman în 2012, și care va fi finalizată în 2014, este microhidrocentrala de pe râul Moldova. Investiția este finanțată cu bani europeni, iar la finalizare va asigura necesarul de energie electrică pentru iluminatul public și pentru alimentarea instituțiilor de învățământ. În plus, va crea o acumulare de apă în lungime de aproximativ 800 de metri, ce va constitui o bază de agrement acvatic. În 2012 s-au executat lucrări de excavații, devierea râului Moldova, betonări cuve turbine, deznisipator și baraj stăvilar, pentru care s-au achitat aproape 5 milioane de lei.

O altă investiție majoră inițiată în 2012 vizează renovarea, consolidarea și modernizarea sediului Bibliotecii Municipale – clădire aflată pe lista monumentelor istorice sub denumirea de „Casa Ioachim”, imobil care se afla într-un stadiu avansat de degradare.

Tot în 2012 s-au finalizat lucrările de modernizare pe străzile Progresului, Eremia Grigorescu și Viitorului.

Consolidarea blocului cu bulină a continuat și anul trecut. O veste bună pentru romașcani este finalizarea blocului de locuințe sociale din Aleea Revoluției, în total fiind construite, în 2012, 40 de apartamente, pentru tot atâtea familii. De asemenea, la începutul lunii mai 2012 au fost înmânate mai multor familii de tineri cheile a 60 de apartamente de la cele trei blocuri ANL din zona Vasile Lupu. „După primii patru ani de mandat, am reușit să asiguram 160 de locuințe pentru tineri, respectiv opt blocuri noi de tip ANL, fiind cea mai bună performanță în această direcție a unei administrații romașcane după anul 1989”, a precizat primarul Leoreanu.

 

Tinerii, vârstnicii, săracii și oamenii de afaceri au un loc special în inima primarului Leoreanu

 

bazin roman raport 04O altă prioritate investițională pentru municipalitate a constituit-o dezvoltarea infrastructurii sportive destinată tinerilor și modernizarea infrastructurii educative. Cu fonduri atrase de la Compania Națională de Investiții s-au realizat două obiective importante, mai ales pentru copiii și tinerii acestui municipiu: bazinul de înot și sala de sport de la Colegiul Tehnic „Miron Costin”. Tot pentru tineri, în zona Sălii Sporturilor s-a realizat un teren cu gazon sintetic pentru mini fotbal, care, în afara suprafeței de joc de 1.032 de metri pătrați, este dotat cu nocturnă, bănci pentru sportivi, tribună pentru spectatori și împrejmuire.

În anul 2012, cu fonduri ale Ministerului Educației, s-au finalizat lucrările de reabilitare la corpul A al Colegiului Național „Roman-Vodă”. O altă investiție, ce a costat aproximativ 400.000 de lei, a constat în înlocuirea împrejmuirii și reparații capitale la terenurile de sport ale Școlii de Artă „Sergiu Celibidache”, obiectiv ce deservește și Casa Copilului.

În Piața Centrală s-a efectuat închiderea cu rulouri și uși culisante a zonei de producători, reușindu-se, astfel, protejarea de intemperii a producătorilor și a mărfurilor vândute de aceștia. De asemenea, au fost achiziționate patru distribuitoare de tichete de parcare. Investiții au fost făcute în toate piețele din oraș, dar și în Hala Centrală, la sectorul de comercianți din Piața Centrală, pe strada Aprodu Arbore, acolo unde a fost amenajat obiectivul Ograda – căruțe și sector cereale, iar anul acesta va începe construcția parcării surpaetajate.

Anul trecut au fost scoase la licitație 434 de locuri noi de parcare, pe lângă cele 1.067 de contracte de închiriere deja existente.

Deoarece anul 2012 a fost anul închiderii gropii de gunoi, a fost necesară amenajarea unui depozit temporar pentru deșeuri municipale, o investiție desfășurată în regim de urgență, care a costat 290.000 de lei.

Cu privire la pilonul social, Casa Pâinii – proiect în valoare de 3.631.021,35 lei investiți pentru realizarea cantinei sociale – a fost finalizată în prima parte a anului 2012 și a devenit operațională din august 2012, fiind administrată, alături de Casa Bunicilor și Casa Copilului, de organizația non-profit „Roman 2000”. Acest pilon completează, alături de Casa Speranței și Casa Vârstnicului, infrastructura de protecție socială a municipalității.

În privința zonelor verzi, în condițiile în care anul 2012 a fost un an destul de secetos, s-a realizat o bună întreținere a zonelor modernizate și a Parcului Municipal. Cu forțe proprii sau pe bază de contract s-au executat lucrări de igienizare a arborilor și tăieri de corecție, tunderea gardurilor vii, cosirea și udarea ierbii. Pentru a da o notă distinctă spațiilor verzi, au fost plantate peste 37.000 de flori și peste 800 de arbori.

„Printre proiectele ce vor continua sau vor demara în 2013 se numără următoarele: renovarea, consolidarea și modernizarea sediului Bibliotecii Municipale, modernizarea Ștrandului Municipal, finalizarea modernizării Pietonalului Ștefan cel Mare, continuarea lucrărilor la corpul B al Colegiului Național «Roman-Vodă», continuarea lucrărilor la ocolitoarea Roman Est, continuarea programului pentru apă-canal din cartierul Nicolae Bălcescu, finanțat de Agenția Fondului de Mediu, începerea lucrărilor la parcarea etajată de la Piața Centrală și finalizarea lucrărilor la Clubul Copiilor. Pe lângă acestea, intenționăm să găsim soluții și sprijin financiar, împreună cu alte instituții, pentru reabilitarea Casei Celibidache sau pentru clădirea Spitalului Vechi «Precista Mare». De asemenea, conducerea administrației locale a continuat și în 2012 eforturile pentru atragerea unor noi investiții și investitori în Roman, cel mai ambițios proiect în acest sens fiind realizarea în municipiul nostru a unei întreprinderi americane ce ar putea crea 1.500 de noi locuri de muncă. În plus, este posibil ca, din 2013, orașul nostru să găzduiască fabrica de avioane de la Valea Enei și un mic aerodrom, discuțiile pe această temă fiind în derulare, dar și centrul logistic, pentru întreaga Moldovă, a societății din Azerbaidjan SOCAR”, a declarat Laurențiu Dan Leoreanu.

 

Infractori prinși și permanență la inundații

 

Prin intermediul celor două servicii direct subordonate primarului municipiului, s-au desfășurat acțiuni diverse pentru asigurarea ordinii publice și creșterea siguranței cetățenilor. Angajații Poliției Locale au participat la 2.442 de misiuni independente, iar împreună cu Poliția Municipiului Roman au fost organizate 278 de misiuni. În cursul anului 2012, la dispeceratul Poliției Locale au lucrat cinci agenți, care au preluat plângerile scrise și sesizările telefonice ale cetățenilor, primindu-se în total 3.982 de sesizări, din care 243 scrise, 1.537 verbale și 2.202 telefonice. În ciuda personalului redus, s-a reușit prinderea și predarea către Poliția Municipală a 30 de infractori.

În anul 2012, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU) Roman a fost solicitat să intervină în 107 cazuri. Personalul SVSU a pregătit intervenția în caz de caniculă, fiind amenajate patru puncte de prim-ajutor, acordându-se asistență medicală pentru 618 persoane, și au fost efectuate 12 servicii de permanență pentru asigurarea optimă a intervenției în caz de fenomene meteo periculoase.

 

Acțiuni ecologice cu sprijinul comunității

 

raport 05Și în 2012, Primăria Roman a aderat la Campania internațională „Pământul suferă! Stinge lumina!”, cu prilejul Orei Pământului, și s-a realizat o reducere a consumului de energie electrică de 1500 kWh.

Administrația locală se mândrește și cu participarea la cele două campanii de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), sub sloganul „Locul deșeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!” realizate în parteneriat cu Asociația RoRec, în cadrul cărora au fost colectate și predate spre reciclare 8.709 de kilograme de deșeuri. De asemenea, Romanul  a participat la campania „Let’s Do It, Romania!”, cu peste 450 de voluntari, ce au colectat peste 400 de saci cu deșeuri municipale.

Pentru al doilea an consecutiv, municipiul nostru a participat, în calitate de finalist, la Gala Națională a Voluntarilor – București, cu proiectul „EcoPatrula Școlară – Municipiul Roman”. Compartimentul Ecologie Urbană a coordonat și realizat la nivelul municipiului și salubrizarea cursului râului Moldova și a unor terenuri virane, precum și monitorizarea acestora, cu sprijinul voluntarilor din proiectul  EcoPatrula Școlară – Municipiul Roman, ediția a III-a a concursului local „Curățenia de primăvară începe cu noi, pentru noi!”, a acțiunii „Luna pădurii” și a realizat o acțiune dedicată Săptămânii Europene a Mobilității. În Parcul Municipal s-a amenajat o microexpoziție cu păsări și animale, astfel încât copiii, și nu numai ei, să se poată bucura de natură și o parte a faunei ei.

 

Administrație de calitate, fără corupție

 

primaria roman raport 06În anul 2012 a fost elaborat planul de acțiune pentru implementarea, la nivelul Primăriei Municipiului Roman și a unităților subordonate, a Strategiei naționale anticorupție pe perioada 2012 – 2015, și inventarul măsurilor preventive anticorupție și a indicatorilor de evaluare la nivelul Primăriei Municipiului Roman și a unităților subordonate.

De asemenea, s-a întocmit documentația pentru implementarea Sistemului de Control Intern, cuprinzând standardele de management și control intern la entitățile publice și pentru dezvoltarea sistemelor de control managerial. Sistemul de Control Intern Managerial este parțial implementat pentru toate cele cinci componente ale controlului intern managerial în sectorul public: mediul de control, performanța și managementul riscului, informarea și comunicarea, activități de control, auditarea și evaluarea corespunzătoare celor 25 standarde de control intern managerial.

În vederea atragerii investițiilor în zonă s-au realizat două lucrări: Prezentarea infrastructurii sociale și economice a Municipiului Roman și Analiza SWOT – pentru dezvoltarea economică a Municipiului Roman.

În relația cu cetățenii, inspectorii angajați în activitatea de relații publice au oferit tuturor celor care s-au adresat Primăriei Roman îndrumare, consiliere și asistență pentru întocmirea documentațiilor în vederea obținerii de avize, certificate, autorizații în domenii ca: urbanism și amenajarea teritoriului, cadastru, registru agricol, comercial, transporturi, sistematizare taximetrie, în vederea constituirii și depunerii dosarelor pentru locuințe sociale și locuințe construite din fonduri ANL.

În același timp, personalul din cadrul acestui compartiment s-a preocupat de creșterea performanțelor profesionale, participând la cursuri de perfecționare în domeniul managementului funcției publice.

În anul 2012, reprezentanți ai administrației locale au discutat cu peste 2.000 de persoane, dintre care unele au primit lămuriri, clarificări sau soluții pe loc, iar altele au fost îndrumate către directorii din primărie pentru consultații sau către alte instituții cu competență în soluționarea problemelor ridicate. 573 de persoane au fost înscrise în audiențe, pentru acestea pregătindu-se materialele în funcție de problemele specificate în fișele de înscriere în audiențe. Dintre acestea, s-au prezentat efectiv în audiență la primarul municipiului 247 de persoane, la viceprimar – 181 și la secretarul instituției – 25 de persoane.

 

Cultură, tradiții și evenimente speciale

 

activitati culturale raport 07În virtutea rolului social-cultural asumat, Primăria municipiului Roman a organizat, în anul 2012, o serie de acțiuni și evenimente, în colaborare cu numeroase instituții din oraș sau din județ. Astfel, s-au asigurat resursele necesare pentru desfășurarea a 19 evenimente culturale și de promovare a tradițiilor, zece evenimente artistice și patru evenimente sportive.

„Din seria evenimentelor culturale și de promovare a tradițiilor menționez cea de a III-a ediție a Zilelor Municipiului Roman, desfășurată in perioada 14 mai – 21 mai, manifestare care a devenit un brand, și care, dincolo de a fi un prilej de sărbătoare pentru romașcani, reprezintă, de acum, un veritabil vehicul de afirmare pe plan regional, național și internațional a familiei romașcane. Ediția din 2012 a cuprins o serie de activități și manifestări precum: Târgul meșterilor populari, spectacolul «Mă mut la mama», susținut de actorii Teatrului Mic, spectacolul susținut de Tudor Gheorghe, Zilele «Episcop Melchisedec Ștefănescu», Gala excelenței romașcane, semnarea Pactului de Amiciție cu delegația din Dilijan – Armenia, concertul, unic pentru Roman, susținut de mezzosoprana Eva Mabellini și soprana Francesca Fedeli împreună cu Cvartetul Clasic Festiv de la Universitatea de Arte «George Enescu» din Iași sau concursul de scenete istorice susținut de liceele romașcane.

Dacă ar fi să nominalizăm câteva dintre evenimentele artistice, aș dori să menționez: spectacolul concurs «De la Dragobete la Sărbătoarea Rusaliilor – Tradiție și legendă la români” – ediția a IV-a, evenimentul «Sergiu Celibidache din nou acasă» sau Festivalul concurs interjudețean de interpretare vocală și instrumentală a folclorului românesc «Doruri Mușatine», ediția a VIII-a”, susține Laurențiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

În seria evenimentelor sportive, Trofeul „Roman – Vodă Mușat” la handbal feminin a ajuns, anul trecut, la a V-a ediție.

Ținând cont de succesul înregistrat, în anul 2011, de prima ediție a proiectului „Școala de Vară”,  în perioada vacanței de vară din 2012, administrația locală a organizat, la Casa de Cultură, timp de două luni, activități alternative de petrecere a timpului liber pentru elevi, în colaborare cu Clubul Copiilor Roman. În fiecare zi au avut loc activități educative și recreative, cu implicarea activă a cadrelor didactice și a oamenilor de cultură. În cadrul aceluiași proiect, s-a desfășurat, în a doua ediție, și un program susținut de pregătire pentru bacalaureat la care au fost invitați absolvenții de liceu care au înregistrat primul lor eșec la examenul de maturitate.

 

Relații externe pentru dezvoltarea Romanului

 

raport 08În cursul anului 2012, conducerea administrației publice locale romașcane a menținut o corespondență permanentă cu autoritățile locale din orașele înfrățite cu municipiul Roman, manifestându-și deschiderea și prietenia față de cetățenii acestora, fiindu-le alături la evenimentele importante ale vieții comunităților prietene. Cu ocazia celei de a treia ediții a Zilelor municipiului Roman, în data de 17 mai 2012, de Ziua diplomației romașcane, s-a semnat un Pact de Amiciție prin care municipiul Roman și orașul Dilijan din Armenia se angajează să colaboreze în domeniul cultural, științific, artistic și sportiv, să identifice programe de dezvoltare turistică, să organizeze manifestări care să evidențieze spiritul comun al celor două localități, să realizeze programe de colaborare între tineri și să promoveze relații economice reciproc avantajoase.

În data de 28 noiembrie 2012, municipiul Roman a primit vizita unei delegații din orașul-frate israelian Gedera, oraș cu care Primăria municipiului Roman a semnat un document de colaborare internațională, și anume Pactul de Amiciție, în 17 mai 2011.

 

Activitatea primarului Leoreanu, recunoscută la nivel național

 

primar diploma sinaia raport 09Pe 18 octombrie 2012 a avut loc, la Poiana Brașov, cea de-a VIII-a ediție a Galei Premiilor de Excelență Administratie.ro, eveniment organizat de portalul național de administrație publică www.administratie.ro , împreună cu «Oameni și Companii», alături de partenerii Camera Deputaților, Agenția Națională a Funcționarilor Publici și Primăria Brașov. Administrația publică romașcană a primit, în cadrul acestei gale, Premiul de Excelență pentru Activitatea în Primării acordat Primăriei Roman, pentru Proiectul micro-hidrocentralei pe râul Moldova, un proiect care a prins contur în mai 2012, atunci când au început lucrările.

În data de 9 noiembrie 2012, Revista Română de Administrație Publică Locală a organizat, în cadrul celei de-a cincea ediții a Forumului Administrației Românești, Gala APL.H „Administrația publică locală la înălțime”, la care au fost premiați primarii cu rezultate deosebite. În cadrul acestui eveniment, menit să evidențieze eforturile aleșilor locali și ale angajaților administrațiilor locale în vederea dezvoltării localităților, primarul municipiului Roman a obținut, pentru a doua oară, premiul „Cel mai bun primar de municipiu din Regiunea Nord-Est”. În vederea desemnării câștigătorilor galei, a fost apreciată în mod deosebit orientarea spre dezvoltarea localității, deschiderea față de inovare și valorificarea potențialului de creștere a resurselor proprii de venituri ale administrației locale.

De asemenea, în calitate de șef al administrației publice romașcane, Laurențiu Dan Leoreanu a fost singurul ales local din România selectat pentru o bursă Erasmus „for local and regional elected representatives”, pentru perioada 2012-2013.

„Premiile câștigate în 2012 de conducerea administrației locale romașcane certifică profesionalismul și calitatea acesteia în fruntea urbei mușatine, precum și pașii decisivi făcuți pentru «schimbarea la față» a Romanului în spiritul construcției europene. Chiar dacă previziunile economice pentru 2013 nu sunt dintre cele mai favorabile, efectele crizei economice fiind extinse la nivel mondial, credem că rezultatele din 2012, precum și cele din anii anteriori, ne dau speranța că Romanul își poate păstra un ritm constant de transformare pozitivă, care să aducă un plus de confort și civilizație în viața fiecărui romașcan”, a afirmat Laurențiu Dan Leoreanu la finalul prezentării raportului de activitate pentru anul trecut. Cu acest prilej, primarul municipiului Roman a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în viața comunității, în funcție de competență și posibilități, pentru ca proiectele desfășurate să fie derulate eficient.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 12
 • jim f k 8 ani

  Pietonalul arata jalnic , cade gresia de pe stalpii din fata Precista Mare , de la Spitalul Vechi spre Favorit pe partea stanga cum cobori , pavelele arata jalnic , trotuarul e denivelat ,bazinul de inot , inchis mai multe saptamani , defectiuni mari , asfaltarea dezastruoasa , pomi taiati aiurea , bani aruncati pe apa sambetei prin intermediul firmei Bogardens , care lucreaza cu o sleahta de tigani violenti adusi de la Bacesti , piata Mare amenajata in stil tiganesc cu usi care cad si infundate cu spuma sa nu cada , gardulete improvizate , lemne numite gradene care sunt puse in fata scarilor care deja putrezesc , reabilitare apa , care s-a scumpit exagerat , locuri de munca =0 , promisiuni multe , multe persoane angajate pe ochi frumosi in primarie , angajati obraznici in primarie si multe alte realizari ..

 • Savinescu Mircea 8 ani

  Domnule primar,toate bune si frumoase ! Dar politica sistematica de a distruge arborii din acest oras este mai mult decit condamnabila.
  Ati transformat arborii acestui oras,atunci cind nu i-ati ras,in niste cioate urite.Mai mult , copacii de pe str.Smirodava sun taiati an de an.nici nu apuca se creasca frunza in ei ,vara ,si urmeaza o noua „toaletare”.Bd.Republicii,in zona „pompieri”arata ca un pustiu.La fel str.Tineretului.Plopii falnici din curtea liceului Roman -Voda au fost rasi,dar nu s-a pus nimic in loc.
  Nici aspectul banesc al acestei afaceri nu e de neglijat.Cine ia banu? cum se taxeaza?la metru liniar?la metru ster? la tona?cine masoara?cum?
  oricum e rau !Va asigur ca sunt multi romascani care gindesc ca mine si va dezaproba.Si au dreptate !!!

 • Mihalache maica 8 ani

  Stimate domnule Leoreanu !

  Acest articol este dovada vie ca nu ai nici o treaba cu Europa anului 2013. Este doar o „oda” in stilul comunist al generatiei din care faci parte.
  „Proiectele” dumitale sunt dictate de alde Pinalti si Udrea. Nu au nici o legatura cu necesitatile reale ale contribuabililor sau cu prioritatile comunitatii !
  Lipsa oricarui orizont pentru orasul Roman se vede si in stilul „bugetaresc” in care toci banii .

  Ridicarea nivelului de trai al cetatenilor unei comunitati se face in primul rand prin respectarea cu sfintenie a DOMENIULUI PUBLIC si gestionarea sa in INTERES PUBLIC.

  Copacii sunt ai domeniului public deci trebuie ocrotiti si nu exterminati.
  Carosabilul este al domeniului public deci nu poate fi privatizat sub forma”locurilor de parcare ” pentru pensionarimea isterizata.
  Constructia de hidrocentralele nu este de competenta primariilor dar construirea de parcari publice DA .
  Cate parcari (etajate sau subterane) s-ar fi construit in Roman cu 5 milioane de euro , atat cat costa (momentan) hidrocentrala ?

  Pana una-alta , mai toate „realizarili” sunt doar hachitze si izbucniri de orgoliu neproductive.
  Slab de tot dom primar !

 • un cetatean 8 ani

  Am crezut că găsesc în acest articol ceva despre investorii armeni și americani promiși în campania eletorală ,pe care îi tot așteptăm de ceva vreme! Nici despre cele 1000 de locuri promise în campania eletorală nu am văzurt că se pomenește nimic !
  Multe ,, succesuri ,,, domnule primar !

 • sa nu uitam ca avem majoritae an parlament??????? restul sa vb
  psd
  avem 16%impozit
  avem guvern de dreapta
  avem si foarte multa teapa

 • Gigi 8 ani

  Terenul de lângă sala Polivalentă era al elevilor de la LPS. Acum, după ce a devenit sintetic aceștia nu mai au acces la el ,probabil Primăria crezand ca se imbogateste din închirierea lui

 • cetatean 8 ani

  Domnule primar,daca se continua in ritmul asta cu inchirierea parcarilor o persoana care vine din alt oras sau pur si simplu nu are concesionat un loc de parcare,nu va mai avea posibilitatea de a parca nicaieri.sa nu vorbim ca odata ce platim impozit la primarie pentru masina(care este dublu decat pentru un apartament)ar trebui sa avem macar posibilitatea de a parca fara sa platim.propun sa transformati spatiile fostelor centrale termice in parcari subterane si supraetajate si alea sa le concesionati.daca fiecare familie ar detine cate un autoturism sigur parcarile din roman nu ar ajunge nici macar pentru jumatate din necesar.Inteleg ca se incaseaza bani din concesionari,dar pana la urma tot cetateanul plateste si impozitul si locul de parcare(in curand va platii si poluarea)ceea cxe nu mi se pare corect.

 • User 8 ani

  La voi nemultumitii este asa:
  cand nu face omul, vai da’ ce lenes e, de ce l-am votat, sa stea degeaba pe scaunul de primar, sa bage doar in buzunarele lui… sa faca ceva si pentru comunitate.
  cand face…da’ de ce nu face asta si asta si aia.
  Copacii au imbatranit. La un vant mai puternic era posbil sa se rupa crengile si sa cada pe masini/oameni. Daca se intampla asta, la cine va duceati sa tipati, pe cine dadeati in judecata? Pe copac?
  Cu parcarile nu inteleg care e problema. Deranjeaza faptul ca s-au concesionat? Ca mai vine un ban la primarie si pentru 100 de lei pe an aveti locul asigurat?
  Investitorii nu mai vin, ca doar s-a schimbat regimul la centru si nu ii aducea domn primar de unul singur, fara nici o sustinere.
  Mai retineti ce au facut si altii inainte si apoi strigati ca nu e bine.

  • luser 8 ani

   Au imbatranit copacii ?
   Pai atunci de ce nu taie don primar si Stejarul Unirii ca a trecut de 150 de ani ?

   Cat despre „parcari” nu te mai obosi !
   Gospodarul de primar sa puna mana sa rescrie toate numerele de inmatriculare scrise pe strazi acum 2 ani si care s-au sters intre timp.
   Nici naiba nu a venit pentru „taxa” de 100 de lei sa le rescrie !

   Pai noi am inteles cum s-au „creat” locurile de parcare prin marzgalirea strazilor cu vopsea , dar sa se prefaca si dom primar ca nu ne ia banii de pomana !

   Ori suntem golani ori nu mai suntem !!!

   • User 8 ani

    Pe tine ce te deranjeaza, ca n-ai prins loc de parcare sau ca nu e pictat pe asfalt de Picasso?
    Daca le-ar vopsi an de an, ai sari ca uite pe ce se duc banii tai … pe vopsea de asfalt. Daca le vopseste odata la doi ani, ca e prea rar. Locurile de parcare s-au creat in interesul locuitorilor, ca e mai bine sa ai un loc al tau cand vii acasa, decat sa cauti la blocul vecin, sau daca esti mai meltean sa o urci pe spatiul verde.
    Cand va fi Romanul plin de stejari, simboluri ale urbei atunci sa mai vorbesti despre asta. Cand a cazut copacul de pe Tineretului, de langa scoala 1 peste blocul de vizavi, la cine au urlat locatarii? Au facut plangere copacului?

 • Razvan 8 ani

  Observ foarte multă lume ofuscată sau plătită pentru a denigra imaginea simbolului Romașcan de la revoluție pana în prezent, primarul nostru dl. Leoreanu, a reușit sa facă dintr-un orașel mic de provincie o adevărata capitală a Moldovei de care să fim toți mandrii!
  SUNT ROMAȘCAN ȘI SUNT MÂNDRU ATÂT DE ORAȘUL MEU CÂT ȘI DE PERSOANA CARE ÎL CONDUCE ȘI ORGANIZEAZĂ!

  PS: Lucrurile se mai strică, se fac mai rău sau poate sunt făcute prost, dar nu primarul le construiește, el este un manager și nu cred că trebuie criticat pentru toate greșelile constructorilor.Sunt foarte multe proiecte, foarte multă muncă pentru banii atrași și pentru asta trebuie să îi mulțumim. Sunt sigur ca cei care au greșit vor plăti prin a repara sau a reconstrui și tot atât de sigur sunt ca primarul Romanului ÎȘI IUBEȘTE ORAȘUL ȘI LOCUITORII SĂI.

 • Vlad 8 ani

  Foarte frumos din partea voastra, dragi romascani, sa va plangeti in continuare. Cel mai corect si concret exemplu asupra faptului ca Dl. Leoreanu merita cu desavarsire acest post de primar al Municipiului Roman este diferenta pe care o puteti vedea cu ochiul liber la cum arata orasul acum si cum arata la inceputul mandatului d-lui profesor. De ce nu privim si partea plina a paharului?