Prima paginăActualitate

România trece la ORA DE IARNĂ

Dimensiune text

Ora 4.00  devine ora 3.00, duminică, 28 octombrie

 

 

România trece, în noaptea de sîmbătă spre duminică, la ora oficială de iarnă, ora 4.00 urmînd să devină ora 3.00, iar ziua de 28 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă din an.
Pentru trecerea la ora oficială de iarnă, ceasurile vor fi date înapoi cu o oră, astfel că duminică 28 octombrie, care va avea 25 de ore, va fi cea mai lungă zi a anului.
Trecerea la ora Europei Orientale, sau ora oficială de iarnă, nu va modifica mersul trenurilor în vigoare pînă la 28 octombrie, dar vor fi afectate de schimbarea de oră 82 de trenuri, dintre care 40 InterRegio, 40 Regio şi două InterCity, a anunţat CFR Călători.Trenurile de călători vor pleca din staţiile de formare după ora oficială de vară pînă în noaptea de 27 spre 28 octombrie ora 4.00, care devine ora 3.00.
În noaptea de sîmbătă spre duminică, toate trenurile de călători care au ora de plecare din staţiile de formare după 4.00 vor pleca la orele din mersul de tren în vigoare, respectînd ora Europei Orientale. Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în staţiile din parcurs stabilite, unde vor staţiona pînă la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. Trenurile care mai au de parcurs o distanţă scurtă pînă la staţia finală îşi vor continua mersul pînă la destinaţie. Avînd în vedere că şi în ţările vecine trecerea de la ora de vară la ora Europei Orientale are loc tot în 28 octombrie, între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Bulgaria şi Ucraina trenurile vor circula după orarele din mersul de tren în vigoare.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0