Ridica gurile de canal în carosabil fără autorizaţie. Poliţiştii au întocmit dosar penal

HomeActualitate

Ridica gurile de canal în carosabil fără autorizaţie. Poliţiştii au întocmit dosar penal

 

canalNerespectarea legislaţiei, chiar şi în cazul unor „fapte bune”, nu rămâne nepedepsită. Reprezentanţii unei societăţi care s-au apucat de o lucrare pe bulevardul Republicii fără să aibă avizele necesare riscă acum amendă sau, chiar, închisoare.

Mai exact, vineri, 13 mai, în jurul orei 16.00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Poliţiei Roman, ce verifica traficul rutier, a cercetat o lucrare de ridicare a gurilor de canal în carosabil, ce se desfăşura la intersecţia bulevardului Republicii cu strada Anton Pann.

„În urma controlului efectuat s-a stabilit că societatea executantă a lucrării nu deţine autorizaţie de construire emisă de administratorul drumului public şi aviz emis de către Poliţia Rutieră. Prin urmare, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de efectuarea unor lucrări de construire, modificare, modernizare a drumului public, fără autorizaţie de construcţie eliberată în condiţiile legii, faptă prevăzută de art. 341 alin.1 din Codul Penal şi pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă”, anunţă Inspectoratul Judeţean de Poliţie Neamţ.

Bulevardul Republicii este una dintre arterele care, anul trecut, a beneficiat de lucrări de modernizare cu covoare asfaltice. În 2015, Primăria Roman a cheltuit aproape 3 milioane de lei pentru reparaţii curente sub formă de covoare asfaltice pe străzile cu trafic major precum Bogdan Dragoş, Bulevardul Republicii şi Smirodava, dar şi a unor lucrări de plombare (aproape 19.000 metri pătraţi) pe restul străzilor.

Comentarii

WORDPRESS: 0