Home

Rezultate bune la zonalele copiilor

Atleți de la categorile de copii, 1, 2 și 3, de la Clubul Atletic Roman au participat, la sfîrșitul săptămînii trecute, la etapele de zonă de la Iași și București, iar cîțiva dintre ei au obținut rezultate bune și foarte bune, grație cărora s-au calificat la turneul final al campionatului național.

 

Una dintre probele în care s-au evidențiat atleții romașcani în concursul de la Iași a fost cea de săritură în înălțime. Cea mai bună evoluție a avut-o Andrei Mărieș, elevul lui Iulian Corugă, vicecampion național de sală la copii 1 (C1), în urmă cu aproape două luni. Mărieș a avut o cea mai bună săritură de 1,58 metri, prilej cu care a stabilit un nou record personal și a ocupat locul I. În aceeași probă, pe locul al treilea s-a clasat Paul Pleșca, elev al antrenorului Traian Macovei, cu o cea mai bună săritură de 1,52 metri, iar David Ciuraru, campion național indoor, a sărit 1,48 metri. În proba similară feminină, Rebeca Bontaș s-a clasat a doua, cu 1,30 metri, iar Mădălina Ciurdea a fost a treia la săritura în lungime.

La categoria copii 2, Mădălin Oprea s-a clasat pe locul secund la triatlon, în special datorită locului I ocupat la viteză, record personal la 80 de metri – 7,54 secunde, respectiv săritura în lungime, în vreme ce la rezistență a ieșit pe penultimul loc. Aici vom mai avea de lucrat, întrucît calitățile sale îl recomandă ca pretendent la titlul național la triatlon. Mai remarc progresul consistent făcut de Mărieș la săritura în înălțime„, a spus antrenorul Iulian Corugă. La grupa copii 3, Matei Severin a ieșit al doilea la 40 metri și al treilea la lungime.

În concursul desfășurat în București, alte rezultate foarte bune au fost obținute de Mădălina Bîndac, sportivă cu dublă legitimare la Școala nr. 3 Adjud și Clubul Atletic. Mădălina a cîștigat probele de aruncare a suliței (39,61 metri) și a discului (26,30 metri), iar colega sa, Raluca Vrabie, s-a clasat a doua la suliță. De asemenea, Alexandra Calistru, elevă a antrenoarei Elisabeta Baciu și campioană națională de sală la triatlon, a ocupat locul al doilea la alergare 80 metri și al patrulea la săritura în lungime, fiind și ea favorită la medalie la campionatul național de peste aproximativ o lună.

Aruncătorii au fost mai puțin solicitați la finalul săptămînii trecute. „Nu am mai putut face deplasarea în București și am mers doar cu cîțiva copii la Iași, acolo unde, însă, nu este amenajat sector de aruncări. Totuși, am avut doi copii la aruncarea greutății, pe Cosmin Cîrlig, învingător cu 10,87 metri, și pe Bianca Gabor, ocupanta locului al doilea. Pe ceilalți copii, tot aruncători, i-am înscris în concurs la probe aleatorii, pentru a-i ține în priză. La prima sa participare la un concurs, Alexandru Filip, pe care îl am elev doar de o săptămînă, a prins locul al cincilea la lungime și finala la 80 metri. I-aș mai remarca pe Marius Dudău și Alexandru Breabăn. De săptămîna viitoare, odată cu naționalele școlare, concursurile cresc în importanță și se îndesesc, obiectivul nostru fiind naționalele din 19 – 20 iunie„, a declarat antrenoarea Carmen Iederan.

Comentarii

WORDPRESS: 0