Prima paginăSport

Rezultat remarcabil al handbalului romașcan

Dimensiune text

 Formația de junioare III a LPS Roman (foto) s-a calificat în finala națională a Olimpiadei Sportului Școlar, handbal, gimnaziu.

 

 

Echipa de fete, juniori III, a Liceului cu Program Sportiv Roman, pregătită de profesorii Vasilica și Viorel Lazăr, a reușit un rezultat mare în etapa de zonă de la Vaslui a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, handbal, gimnaziu, ocupând locul I între cele șase echipe participante, calificându-se astfel la turneul final, unde se vor acorda titlul de campioană și medaliile pentru celelalte două ocupate ale podiumului. Etapa finală va avea loc la Caracal, în zilele 26-28 aprilie.

Echipa romașcană a obținut următoarele rezultate: 26-8, cu reprezentanta Sucevei, 22-10, cu LPS Vaslui și 13-11, în ultima partidă, cu Școala numărul 1 din Onești. Anca Grigoriu a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare.

„Nu am plecat din Roman cu ideea că ne vom califica, întrucât ne așteptam ca echipa din Vaslui, în calitate de gazdă, să beneficieze de avantajul terenului propriu, dar și pentru că o cunoșteam din campionat, în care este lidera seriei. De altfel, Vasluiul a și condus cu 4-0 în debutul meciului cu noi, a încercat ceva, însă arbitrajul a fost foarte corect, astfel că am câștigat, chiar la scor. Fetele s-au mobilizat, nu s-au precipitat cum s-a întâmplat în alte rânduri, având și un complex vizavi de echipa vasluiană. Începem să facem o echipă. Apar și rezultatele, spre deosebire de anul trecut când, în primul an la juniori III, înregistram înfrângere după înfrângere. Totuși, înscriem foarte puțin, dar avem apărare bună și de aceea primim și puține goluri. Nu suntem mulțumiți la finalizare, mai ales din cauza greșelilor tehnice individuale neprovocate”, a afirmat antrenoarea Vasilica Lazăr.

Lotul LPS Roman este format din: Silvia Galavan, Ștefania Nichita, Anca Grigoriu, Ana Pristăvița, Bianca Chiriac, Lavinia Grudinschi, Alina Văduva, Roxana Lupescu, Diana Onișor, Cristina Cimpoieșu, Georgiana Căutișanu, Andra Simionaș, Alexandra Ruși, Emanuela Antăluț, Luiza Lucaci, Roxana Lucaci.

Grigoriu, Pristăvița, Grudinschi, Lupescu și Căutișanu au fost selecționate în reprezentanta seriei moldovene în vederea participării la un turneu național alături de reprezentantele celorlalte serii ale campionatului juniorilor III.

Altfel, grupa de junioare IV, pregătită tot de soții Lazăr, a participat sâmbătă la un turneu de verificare la Suceava, Cupa Primăverii, în vederea pregătirii echipei pentru calificarea la turneul semifinal al campionatului.

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0