Prima paginăNeamt

Revelion de coșmar pentru ambulanțieri

Dimensiune text

În sase zile, aproape 1.000 de persoane au apelat la ambulanțele din Neamț. Pe 30 decembrie, o ambulanță care ducea la spital un copil de doi ani s-a răsturnat într-un șanț. Două femei au născut acasă și au fost transportate, ulterior, la spital.

 

 

Sărbătoarea Anului Nou a pus la grea încercare cadrele medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Neamț, care au trebuit să facă față unui număr mult mai mare de solicitări și unor cazuri mult mai grave.

Astfel, dacă în perioada sărbătorilor de Crăciun, la dispeceratul Ambulanței s-au înregistrat 851 de solicitări, în perioada 28 decembrie – 3 ianuarie, la dispecerat au apelat 895 de persoane, ambulanțele parcurgând peste 35.000 de kilometri. Nebunia a început în după-amiaza zilei de 29 decembrie, când o femeie de 27 de ani s-a dezechilibrat și a căzut din tren în Gara Roman, ea fiind transportată la Spitalul Municipal de Urgență Roman pentru îngrijiri medicale.
Pe 30 decembrie, la ora 14, s-a primit un apel pentru un pacient de doi ani, din satul Nistria, diagnosticat cu arsură de gradul I-II la palmă și antrebraț drept. La ora 15, din cauza condițiilor meteo, având în vedere că drumul era acoperit cu polei, ambulanța a derapat în șanț, iar echipajul a rămas blocat două ore. Pentru scoaterea ambulanței din șanț s-a intervenit cu un echipaj al Inspectoratului pentru Situații de Urgență, o mașină și o căruță pusă la dispoziție de primărie și, în cele din urmă, s-a reușit deblocarea vehicolului” a declarat medicul Letiția Damoc, managerul SJA.

În prima zi din an, în jurul orei 20, cadrele medicale de la Ambulanță s-au deplasat în satul Solca, la o pacientă de 26 de ani. Pacienta a născut prematur la domiciliu și a fost transportată în siguranță la spital. Câteva ore mai târziu, ambulanța s-a deplasat în satul Izvoare, pentru a prelua o pacientă de 33 de ani, care a născut la termen, la domiciliu. Și aceasta a ajuns cu bine la spital, bebelușul fiind în afara oricărui pericol.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0