Prima paginăActualitate

Reținut de procurorii de la Crima Organizată, pentru trafic de droguri în județele Neamț și Iași

Reținut de procurorii de la Crima Organizată, pentru trafic de droguri în județele Neamț și Iași

Dimensiune text

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Iași au dispus duminică, 13 iunie, reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc, informează DIICOT. În cauză s-a reținut faptul că inculpatul a comercializat comprimate MDMA către consumatorii de astfel de substanțe de pe raza județelor Iași și Neamț, la prețuri cuprinse între 50 și 80 de lei per comprimat.

Sâmbătă, 12 iunie, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Iași, au efectuat o acțiune de prindere în flagrant a inculpatului, în timp ce încerca să comercializeze cantitatea de 18 comprimate MDMA. Ulterior, cu prilejul verificărilor, au fost descoperite disimulate într-un termos alte 106 comprimate MDMA.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Iași împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Iași, au efectuat o percheziție domiciliară în urma căreia au fost ridicate o cantitate de produs vegetal suspect a fi canabis, un tocător pe care se observau urme de materie vegetală și un cantar de mare precizie.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Iași și al ofițerilor de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate (SCCO) Neamț, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

„Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai arată reprezentanții DIICOT.

Duminică, 13 iunie, Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.„Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi (…). Dispune arestarea preventivă a inculpatului Ciocoiu Alexandru (…), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc (…), pentru o durată de 30 de zile începând cu data de 13 iunie 2021 și până la data de 12 iulie 2021, inclusiv. (…) Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă (…). Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror”, se arată încheierea pronunţată duminică de Tribunalul Iași.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0