Rețete electronice de la 1 iunie

De la 1 iunie, bolnavii care beneficiază de medicamente gratuite și compensate se vor prezenta în farmacii doar cu codul de bare al rețetei pentru a beneficia de medicamente.

 

 

Practic, medicii de familie vor introduce rețeta într-un calculator conectat la farmaciile care onorează aceste rețete. Cînd va accesa calculatorul, farmacistul va găsi rețeta pacientului și o va onora pe baza codului de bare.
Acest sistem va fi implementat, de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, cu fonduri europene. S-a decis ca, timp de trei luni, să se meargă în paralel cu sistemul clasic de prescriere a rețetelor, pentru a identifica și remedia problemele care se vor ivi. Din nefericire, mai ales în mediul rural, vor fi probleme, întrucît accesul la internet e destul de dificil și instabil. În plus, nu știm cum va rezista Sistemul Informatic Unic Integrat, în momentul în care 40.000 de medici vor introduce rețetele în format electronic. În cazul în care un medic de familie nu poate introduce rețeta în sistem, la momentul în care o prescrie, el este obligat să facă acest locru în termen de 72 de ore„, a declarat medicul Angela Bica, vicepreședintele Patronatului Medicilor de Familie Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0