HomeTimp liber

Reţeta săptămânii

Supă cremă de legume

Ingrediente:

– 1 ceapă mare

– 3-4 cartofi medii

– 4 morcovi

– 2 rădăcini de pătrunjel

– 1 ţelină

– 1 ardei gras

– o cutie cu mazare (opţional)

– 1 lingură cu chimen

– 1/3 cană cu ulei

– 1 linguriţă de sare

Mod de preparare

Într-o oală de 4-5 litri, cu apă rece, se pun uleiul, ardeiul şi ceapa întreagă, crestată în cruce. Se aşeaza pe foc potrivit şi se lasă la fiert, cu oala acoperită. Când fierbe apa, se adaugă morcovii, rădăcina de pătrunjel şi ţelina, tăiate în cubuleţe mai mari. După aproximativ 20 de minute, se adaugă cartofii tăiaţi jumătăţi şi mazărea scursă de lichidul conservant, după ce a fost, în prealabil, clătită bine cu apă rece.

După o jumătate de oră, se scot toate legumele din oală, cu spumiera, iar ceapa şi ardeiul se aruncă şi restul se pasează în mixer, ori se trec prin sită, şi se pun înapoi în oala cu supă (cantitatea de supă o alegeţi în funcţie de cât de cremos doriţi preparatul final). Se adaugă sarea şi se acoperă parţial, lăsând oala la foc mic.

Într-o tigaie se rumeneşte chimenul, până emană un miros specific. Se răstoarnă în supă, se acoperă, se mai lasă cinci minute şi apoi se ia de pe foc.

Se serveşte cu crutoane.

Acest preparat de post poate fi servit la restaurantul „Casa Veche” din Roman.

Comentarii

WORDPRESS: 0