Restricții la Săbăoani, după creșterea cazurilor COVID-19. Baruri și terase închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

HomeSocial

Restricții la Săbăoani, după creșterea cazurilor COVID-19. Baruri și terase închise, evenimente private interzise, carantină de noapte în weekend

Luni, 30 august, Prefectura Neamț a anunțat adoptarea în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Neamț a unei hotărâri referitoare la instituirea unor restricții în comuna Săbăoani, pe fondul creșterii numărului de cazuri noi de infecții COVID-19. Conform Direcției de Sănătate Publică (DSP) Neamț, la Săbăoani au fost înregistrate 53 de cazuri noi de infecție COVID-19 în ultimele 14 zile, ajungându-se luni la o incidență cumulată a cazurilor la 1.000 de locuitori de 4,43/1.000.

Astfel, Hotărârea 80/2021 a CJSU Neamț adoptată luni, privind constatarea încadrării în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, în vederea punerii în aplicare a măsurilor stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 826/2021, prevede, între altele, interzicerea organizării şi desfăşurării concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale în interior şi/sau în aer liber, a activităţilor recreative şi sportive desfăşurate în interior şi/sau în aer liber, precum și organizarea de evenimente private – nunţi, botezuri, mese festive etc.

Totodată, se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, dar și activitatea în baruri, cluburi şi discoteci sau activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Sunt aplicate măsuri și mai restrictive în weekend: se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00. De asemenea, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00 – 5,00, cu unele excepții (serviciu, tranzit, cazuri medicale etc.).

Măsurile intră în vigoare marți, 31 august 2021, la ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizate la expirarea acestei perioade, mai precizează hotărârea CJSU, al cărei conținut integral în puteți citi în continuare:

 

 

 

 

 

Foto: Primăria comunei Săbăoani

 

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0