HomeActualitateRoman

Restaurantele din Roman cheltuie mai mult decât produc

În următoarea perioadă, restaurantele din Roman vor fi supraaglomerate de petreceri ocazionate de nunţi şi cumetrii. Cu toate acestea, bilanţurile contabile arată că multe au încheiat anul 2014 cu pierderi semnificative. 

Anul 2014 a însemnat, pentru marile restaurante din Roman, un an nu prea profitabil. Dacă unele au avut pierderi care depăşesc un milion de lei, cele care au obţinut profit nu au câştigat mai mult de câteva zeci de mii de lei.

Pentru societatea Parc SA, anul 2014 a fost un an sumbru. Cifra de afaceri netă a scăzut, de la peste un milion de lei, la numai 16.520 de lei, iar pierderile înregistrate s-au ridicat la 931.901 lei. În acelaşi timp, restaurant Parc Multiplex (foto) a adunat datorii de 5.208.431 lei.

Ceva mai bine a dus-o Capraru Comp, care, la o cifră de afaceri de 4.171.754 de lei, a reuşit să termine anul 2014 cu un profit modest de 4.839 de lei.

Un profit semnificativ l-a avut, în 2014, societatea Egbimar Prod Com (restaurantele Bradul şi Brăduţul). La o cifră de afaceri de 2,9 milioane de lei, anul trecut a înregistrat un profit net de 62.315 lei.

Cu o cifră de afaceri de 116.734 de lei, Say Food a terminat anul 2014 cu o pierdere de 128.655 de lei. O soartă asemănătoare a avut-o şi restaurantul Daide, situat la ieşirea din Roman spre Luţca. La o cifră de afaceri de 169.058 de lei, la finalul anului 2014, pierderile înregistrate au fost de 40.370 de lei.

Pentru societatea Mig Do, anul trecut a fost unul destul de norocos. La o cifră de afaceri un milion de lei, a obţinut un profit de 1.923 de lei.

Societatea Chianti, cu o cifră de afaceri de 522.161 de lei, a reuşit, în 2014, să obţină un profit de numai 114 lei.

Anul 2014 s-a dovedit a fi unul ceva mai profitabil pentru Grup Royal. La o cifră de afaceri de 2,4 milioane de lei, firma a obţinut un profit de 86.659 de lei.

Lucrurile nu au stat la fel de bine pentru Luculuss Prod Com (restaurantul Corabia din ştrand), la care, la o cifră de afaceri de 73.964 de lei, pierderile înregistrate au fost de 8.512 lei.

Cea mai mare pierdere a înregistrat-o, însă, societate Nemase Prodcom (restaurant Mariko Inn). La o cifră de afaceri de 4,78 milioane de lei, anul trecut a înregistrat o pierdere de 1.768.321 de lei.

Datele sunt preluate din indicatorii financiari conform bilanţului depus de aceste societăţi la Finanţe pentru anul 2014.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • qsa 7 ani ago

    Stati la locurile voastre…….Pierderile ,,semnificative „sunt ale noastre ,consumatorilor …patronii acestor restaurante sunt super bogati… Ei stiu de ce…Rusinica !!!!!!!

  • romascanul 7 ani ago

    la cifra de afaceri considerabila tu patron ai tupeu sa declari ,,pierderi”,perdant este bugetul local si s-o spunem pe aia dreapta furati dragi patroni la greu ,santeti cativa mana in mana cu popii care va aduc praznice zi praznuiri la greu si unde se serveste de multe ori mancare refolosita si reincalzita inclusiv aperitivele,am fost la vreo doua praznice anul trecut si la restaurantul G.F.MAI ERA un praznic unde se servea deja caFEAUA si cand sau adus aperitivele maslinele erau deja intepate dar scobitorile nu erau salamul era cu urma de branza pe el si ciorba de perisoare era cu perisoare muscate ,santeti si sursa de imbolnavire ,va intereseaza doar profitul pe care il impartiti cu popii care va aduc praznice caci la inmormantari unii popi care ingroapa mortul au tupeul sa ,,ajute”rudele mortului cu recomaqndarea unui anumit restaurant de unde ei primesc spaga mai ales in zona cartier m viteazul ,anton pan,merge unsa treaba aceasta ,autoritatile in drept nu se sesizeaza,DSV,ANAF,PROBABIL MANANCA SI EI PE ACOLO mai stii……..