Reprezentații la Roman, în această toamnă, în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ

Reprezentații la Roman, în această toamnă, în cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ

Dimensiune text

 

Cea de-a 31-a ediţie a Festivalul de Teatru Piatra Neamţ, care se desfășoară, în acest an, între 18 septembrie și 2 octombrie, programează, la finalul lunii septembrie, două spectacole și în municipiul Roman.

În cadrul parteneriatului încheiat în Primăria Municipiului Roman și Teatrul Tineretului din Piatra Neamț s-au desfășurat deja la Roman, în această primăvară, două spectacole. În luna septembrie, două dintre cele 29 de spectacole din cadrul Festivalului de Teatru Piatra Neamţ vor avea loc în sala Sala de Festivități „Nicolae Manolescu Strunga” din cadrul Primăriei municipiului Roman.

„Iepurele alb”

Astfel, în data de 22 septembrie, Teatrul de Artă București va prezenta spectatorilor romașcani, de la ora 11, piesa „Iepurele alb”, în regia Anei Crăciun-Lambru. Concept, scenografie și costume: Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman. Mișcare scenică și ilustrație muzicală: Ana Crăciun Lambru. Light design: Traian Marin. Grafică: Romulus Boicu. Cu: Ana Crăciun Lambru și Lavinia Pop Coman.

„Vi-l amintiți alergând și uitându-se cu disperare la ceasul de buzunar, distrat și veșnic în întârziere? Acela a fost doar un rol. Dar ce s-a mai întâmplat apoi cu iepurașul alb? Ce-ar fi să îl cunoașteți fără mască pe iepurele dispărut? La fiecare întâlnire cu el, o să-l vedeți cum vă descoperă cu sfială, își face prieteni și învață să aibă încredere, încearcă, plin de curaj, lucruri noi, se îndrăgostește; mereu cu pași mici, fiind aici și acum și prețuind emoția lucrurilor mărunte. Patru valize, o masă goală, două actrițe și un iepure de pluș – «Iepurele alb» are rețeta perfectă pentru o călătorie în care neîncrederea dispare, lăsând loc imaginației și emoției”, este prezentarea spectacolului făcută de organizatori.

Recomandare: +4 ani.

Prețul biletelor este de 24 lei, 50% reducere studenți și pensionari, 75% reducere elevi, disponibile și online la adresa: https://www.bilete.ro/iepurele-alb/iepurele-alb-22-sept-2019/?fbclid=IwAR36K3OjuhfvDVspfoVSZp5vBhyoPTcsX4FFPNZhuZDQmhEz_jELnZZKJsg.

„Cultul personalității”

Apoi, pe 26 septembrie, de la ora 19, Compania de Teatru „Giuvlipen“ București & Asociația Actorilor Romi București vor prezenta la Roman piesa „Cultul personalității”, text și regie semnate de Mihai Lukács. Scenografie: Iulia Toma. Coregrafie: Raj-Alexandru Udrea. Muzică: Nicky Stevens, Rekabu. Pian: Nicky Stevens. Video: Claudiu Cobilanschi. Fotografii: Adi Bulboacă. Cu: Oana Rusu, Andrei Serban, Raj-Alexandru Udrea.

„«Cultul personalității» este un experiment performativ de relaționare cu istorii recente și personalități moarte, pornind de la stenograme ale Biroului Politic al Partidului Muncitoresc Român și dosare de Securitate. Cum ne putem raporta performativ la o perioadă foarte greu de înțeles azi și despre care nu știm foarte multe? «Formatul întâlnirii celor trei este cel al unei emisiuni tv de tip tabloid – Cultul personalității, prezentată de Nicolae Ceaușescu și avându-i ca invitați pe Ana Pauker și Gheorghiu-Dej. Și, cum formatul obligă, subiectele politice sunt intercalate cu detalii picante din viețile personale ale invitaților, dar și cu «momente artistice», în care toată lumea râde, cântă și dansează. O fi fost perioada anilor ’50 una shakespeariană, dar spectacolul lui Mihai Lukács este de-a dreptul brechtian“, este prezentarea piesei făcută de Oana Stoica, Scena 9.

Recomandare: +12 ani. Preț bilete: 24 lei, 50% reducere studenți și pensionari, 75% reducere elevi, disponibile și online la adresa: https://www.bilete.ro/cultul-personalitatii/cultul-personalitatii-26-sept-2019/ .

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0