HomeNeamt

Reguli pentru prevenirea tragediilor

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț atrag din nou atenția asupra situațiilor tragice care se pot produce atunci când cei mici sunt lăsați singuri acasă, după ce, în primele două săptămâni ale anului, șapte copii au murit în incendii care au avut loc în două localități din țară.

 

 

Evenimentele s-au derulat după scenarii identice: părinții plecați de acasă și-au lăsat copiii singuri, nesupravegheați, cu mijloace de încălzire aflate în funcțiune. Căderea accidentală a jarului ori a scânteilor pe materiale combustibile a generat incendierea încăperilor în care aceștia se aflau, iar micuții au căzut pradă flăcărilor și gazelor toxice„, se arată într-un comunicat al ISU Neamț.

Pentru a preveni astfel de tragedii, părinții trebuie să respecte câteva reguli simple: să nu lase copiii singuri acasă, chiar dacă este vorba de perioade scurte de timp, să nu lase mijloacele de încălzire nesupravegheate, să nu utilizeze mijloace de încălzire improvizate, deteriorate sau cu defecțiuni, să curețe coșurile de fum și să fie atenți când și unde aprind lumânări, candele sau alte aparate cu flacără deschisă. Anul trecut, în județul Neamț, pompierii au stins 655 de incendii.

Comentarii

WORDPRESS: 0