Redefinirea imunităţii. PACT propune #altăîntrebare pentru referendumul din toamnă

HomePolitica

Redefinirea imunităţii. PACT propune #altăîntrebare pentru referendumul din toamnă

 

PACT pentru România propune introducerea unei alte întrebări la referendumul anunţat de preşedintele PSD în toamna anului 2017.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara că atât la nivelul grupurilor din Parlament, cât şi la nivelul Guvernului s-a decis organizarea în această toamnă a referendumului pentru modificarea Constituţiei, în vederea redefinirii familiei.

PACT consideră că în momentul de faţă o prioritate imediată pentru România o reprezintă apărarea justiţiei, a cărei independenţă este permanent atacată prin ingerinţa factorului politic, fapt exprimat în dese rânduri şi de către reprezentanţii Comisiei Europene sau de ambasadele Statelor Membre ale UE.

În acest sens, considerăm că un referendum pe tema independenţei justiţiei este cel mai democratic mod posibil prin care putem şti dacă cetăţenii României îşi doresc cu adevărat un stat de drept sau vor să fie complicii tăcuți ai celor care i-au batjocorit şi jefuit în ultimii 27 de ani.

Astfel, cheltuirea unei sume importante din bugetul de stat (circa 30 milioane euro), invocată deseori de PSD ca un posibil impediment pentru organizarea unui referendum pe tema justiţiei, nu mai poate sta în picioare, dată fiind comasarea cu referendumul pe tema familiei.

PACT pentru România propune astfel ca referendumul din toamnă să includă şi o a doua întrebare care să privească limitarea imunităţii parlamentarilor doar la declaraţii politice, prin eliminarea prevederii constituţionale care stipulează necesitatea încuviinţării Camerei din care parlamentarii fac parte. PACT propune ca a doua întrebarea la referendumul din toamnă să fie următoarea: Sunteţi de acord cu restrângerea imunităţii parlamentarilor doar la declaraţii politice?

 

Comunicat de presă

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Cea mai buna intrebare: ,,Sunteţi de acord cu restrângerea numarului parlamentarilor doar la… 300 !! (conform vechiului referendum !