„Recurs la imaginație / Ferestre spre cer”, expoziție de grafică și pictură semnată de Irina Lazăr și Doina Diaconu, la Muzeul de Artă din Roman

HomeCultural

„Recurs la imaginație / Ferestre spre cer”, expoziție de grafică și pictură semnată de Irina Lazăr și Doina Diaconu, la Muzeul de Artă din Roman

Începând de vineri, 20 octombrie, ora 16, Muzeul de Artă din Roman vă invită la o expoziție inedită, un dialog expozițional semnat de Irina Lazăr și Doina Diaconu, informează Complexul Muzeal Național Neamț.

„Un dialog vizual, spațial, tematic, tehnic și stilistic pe care îl propun cele două artiste într-o formulă aparte, oferind un discurs plastic care se remarcă prin esențializarea abordărilor fiecărei artiste în parte. Un memento expozițional care ne supune atenției vizuale propuneri grafice și picturale cu o încărcătură spirituală specifică, cu o dinamică alternantă, prin trecerile de la cromatica intensă la linearitatea în alb-negru, de la construcțiile paletare de interioare sau exterioare învăluitoare prin șoptiri de sacralitate, la spontane grafieri fine cu evadări și căutări, cu o cavalcadă de întrebări existențiale”, arată în descrierea expoziției curator Mihaela Ciobanu, din cadrul Muzeului de Artă Roman.

În expoziția cu titlul sugestiv „Recurs la imaginație”, Irina Lazăr ne prezintă un număr de 73 de lucrări de grafică, realizate în tuș, creion, creion colorat, cărbune, în timp ce în expoziția de pictură semnată Doina Diaconu, cu titlul evocator „Ferestre spre cer”, prezintă pe simeze 39 lucrări de pictură în ulei. Mai multe detalii despre manifestarea de la muzeul din Roman, pe site-ul Complexului Muzeal Național Neamț, la acest link. Expoziția va putea fi vizitată la Muzeul de Artă din Roman în perioada 20 octombrie – 25 noiembrie.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0