Prima paginăSanatate

Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe

Record de prezentări la Centrul de Primire Urgențe

Dimensiune text

 

Patru zile de weekend prelungit au adus un număr record de prezentări în Centrul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Roman. În perioada 28 aprilie – 1 mai, s-au înregistrat în CPU nu mai puțin de 431 de pacienți, dintre care 120 doar în cursul zilei de 1 mai 2017.

„Printre patologiile frecvente menționăm: policontuzionați ca urmare a traumatismelor cu cauză diversă – 86 de pacienți; pacienți cu etilism acut (ebrietate) – 20 pacienți; sindrom dureros abdominal – 48 pacienți; accidente vasculare cerebrale – 20 pacienți; corpi străini intraoculari – 20 pacienți; insuficiență respiratorie acută – opt pacienți; stop cardio-respirator – un pacient”, informează reprezentanții Spitalului Roman.

Din cauza gravității, trei cazuri au necesitat transferul către clinici de rang superior din Iași: un copil în vârstă de 15 ani, din mediul rural, policontuzionat prin cădere de pe bicicletă, diagnosticat cu fracturi la nivelul coloanei dorsale, care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Neurochirurgie Iași, o tânără în vârstă de 17 ani, care prezenta o valoare extrem de mică a hemoglobinei, care a fost direcționată către Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Sf. Maria Iași, și un bărbat policontuzionat prin cădere de pe bicicletă, în comă grad II, diagnosticat cu hemoragie intracraniană, care a fost transferat la Spitalul Clinic de Urgență Neurochirurgie Iași.

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0