HomeCultural

Recital de excepţie la Şcoala de Artă

Sala de festivităţi a Şcolii de Artă „Sergiu Celibidache” a găzduit joi, 28 iunie, cursul festiv şi concertul de absolvire ale micilor artişti care urmează cursurile de perfecţionare ale maestrului Arcadie Trofin (foto), în cadrul Centrului Cultural de la Budeşti.

 

În faţa sălii arhipline au concertat zece pianişti, cu stiluri şi vîrste diferite, de la Teodora Arabu, cea mai mică dintre pianiştii de pe scenă, pînă la George Todică, student în anul II la Royal Academy din Glasgow. Printre artiştii care au concertat s-au numărat şi patru romaşcani: Teodora Arabu, clasa I, Carina Barticel, clasa a III-a, Ştefănel Buzdugan, clasa a IV-a, şi Andrei Preda, clasa a VII-a, recent distins cu premiul I la Festivalul Internaţional „Lira de Aur” de la Suceava.

Recitalul de sfîrşit de an este o tradiţie a cursurilor noastre, care marchează sfîrşitul unui arc de timp şi începutul unui nou şir de repetiţii, pregătiri, concerte şi concursuri. Între cele două evenimente, sfîrşitul anului precedent şi începutul anului ce vine, nici eu, nici cursanţii nu luăm vacanţă. A doua zi după recital  am reluat pregătirea. Este cel de-al patrulea an în care susţinem recitalul, marcînd, astfel, colaborarea fructuoasă pe care o avem cu Școala de Artă «Sergiu Celibidache»„, a spus maestrul Arcadie Trofin, cel care a pus bazele Societăţii Culturale de la Budeşti.

Cursurile de perfecţionare de la Budeşti au început în 2007, maestrul Arcadie Trofin avînd deja o experienţă bogată acumulată atît în ţară, cît şi în străinătate.

 

  

Comentarii

WORDPRESS: 0