Prima paginăCultural

Recital de chitară şi lăută la Castelul Miclăuşeni

Recital de chitară şi lăută la Castelul Miclăuşeni

Dimensiune text

 

În acest final de săptămână, la Castelul Miclăuşeni este organizat un recital de chitară şi lăută, susţinut de Costin Soare, eveniment ce face parte din cea de-a IV-a ediţie a Turneului Naţional „Muzica în Palatele României”.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi la Castel sâmbătă, 20 august, de la ora 17.00. „Artistul ne propune un regal sonor cu un repertoriu variat, interpretat atât la chitară, cât şi la lăută, care porneşte de la dansurile renascentiste, ajungând la muzica spaniolă şi sud-americană din secolul XX. În program veţi audia lucrări de: Valentin Bakfark, John Dowland, Joan Ambrosio Dalza, Isaac Albeniz, Jorge Morel, Ariel Ramirez, Agustin Barrios-Mangore, Heitor Villa-Lobos şi Francisco Tárrega. Intrarea este liberă. Capacitatea sălii este limitată la 70 de locuri, astfel că vă rugăm să confirmaţi participarea printr-un email la adresa castelulmiclauseni@gmail.com„, anunţă organizatorii.

Turneul Naţional „Muzica în Palatele României” se desfăşoară în perioada 3 – 21 august 2016, în locuri de extremă spectaculozitate, oferindu-se, astfel, noi atracţii unora dintre cele mai frumoase şi mai încărcate de istorie spaţii ale spiritualităţii româneşti. Ultimele reprezentaţii se dau în următoarele locaţii: Palatul Culturii din Iaşi (joi 18 august 2016, ora 18), Palatul Cuza din Iaşi – Muzeul Unirii (vineri 19 august 2016, ora 18), Palatul Sturdza de la Miclăuşeni (sâmbătă 20 august 2016, ora 17) şi Palatul Cuza de la Ruginoasa (duminică 21 august 2016, ora 12).

Costin Soare, interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei

Costin Soare, născut în 1978, s-a impus în lumea muzicii clasice din România în dublă ipostază de interpret şi pedagog al chitarei şi lăutei. A susţinut recitaluri în ţară şi în străinătate; este preşedintele Asociaţiei Culturale Kitharalogos, iniţiator şi director artistic al Festivalului Internaţional „Serile de chitară”, ajuns în 2015 la cea de-a cincea ediţie. Este profesor la Colegiul Naţional de Arte „Dinu Lipatti” şi profesor asociat la Universitatea de Muzică din Bucureşti. A absolvit cursurile de master ale Royal Scottish Academy of Music and Drama – Glasgow, iar în anul 2008 şi-a finalizat studiile („teacher training program”) la Universitatea de Educaţie (Departamentul de Muzică) din Sapporo, Hokkaido, Japonia, ca bursier al guvernului japonez. Apare frecvent în juriile concursurilor naţionale şi internaţionale din ţară, unde contribuie la descoperirea şi recompensarea tinerilor muzicieni.

recital miclauseni

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0