Prima paginăActualitate

Recidiviști prinși de jandarmi după ce i-au furat portofelul unui bătrân lângă Casa Afacerilor

Recidiviști prinși de jandarmi după ce i-au furat portofelul unui bătrân lângă Casa Afacerilor

Dimensiune text

 

 

Miercuri, 14 martie, în municipiul Roman, în jurul orelor 13.30, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Bacău, în timp ce se aflau în cadrul unei acțiuni de intervenție și patrulare pentru prevenirea fenomenului infracțional, au fost sesizați, prin Sistemul Național Unic 112, despre faptul că un bătrân a fost deposedat de portofel, pe strada Ștefan cel Mare din Roman, în zona complexului comercial „Casa Afacerilor”.

Jandarmii s-au deplasat în zona indicată, unde au luat legătura cu persoana vătămată, un pensionar în vârstă de 85 de ani, din județul Iași, care a oferit semnalmentele făptuitorilor, dar și o descriere sumară a bunului de care a fost deposedat. Bătrânul făcuse cumpărături în zonă și se îndrepta în direcția gării, când unul dintre cei doi bărbați l-a abordat și l-a ținut de vorbă, în timp ce celălalt i-a sustras din buzunar portofelul.

„În zona imediat apropiată au fost desfășurate activități specifice de căutare, care au dus la depistarea a două persoane de sex masculin, din municipiul Roman, asupra cărora la controlul corporal a fost găsit portofelul în cauză și pe care partea vătămată l-a recunoscut ca fiind al ei. Făptuitorii, ambii cu antecedente penale, au fost conduși la sediul Poliției Municipiului Roman pentru continuarea verificărilor, unde li s-au întocmit documentele procedurale pentru fapta susceptibilă săvârșirii infracțiunii prevăzute de articolul 228 din Noul Cod Penal – furt”, informează un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău.

Cei doi făptași, din municipiul Roman, în vârstă de 44 și 48 de ani, au fost reținuți miercuri, în jurul orei 17.00, pentru 24 de ore, fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, respectiv de complicitate la furt, și vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0