Reamenajare peisagistică în centrul orașului

HomeSocial

Reamenajare peisagistică în centrul orașului

În această perioadă, Primăria municipiului Roman va derula o campanie de plantări de arbori în zona centrală a orașului, pe bulevardul Roma Mușat. Conform reprezentanților municipalității, urmează a fi plantați 265 de arbori ornamentali în zona centrală, în locul arborilor de tuia.

„În această perioadă, având în vedere și faptul că este momentul propice, am demarat procesul de reamenajare peisagistică din zona centrală, vorbim de zona Roman Mușat. Ne dorim înlocuirea arborilor din alveolele stradale, acei tuia, care s-au mai uscat sau care sunt mult asimetrici și nu mai au un aspect potrivit pentru o zonă centrală și care vor fi relocați. În loc, vor fi plantați arbori ornamentali, în luna noiembrie, fiind perioada propice pentru plantare. Sunt deja amplasați deja câțiva arbori, să vedem cam cum s-ar prezenta, sunt aproximativ 265 de arbori care sperăm să fie plantați în această zonă. La începutul anului viitor, urmează construirea unei rețele de irigații în aceste alveole și plantarea de gazon. Sperăm ca, astfel, zona centrală să aibă un aspect cât mai plăcut”, a declarat primarul Leonard Achiriloaei.

În ceea ce privește programul de plantări din municipiu, în acest an în Parcul Jora au fost plantați 130 de copaci și arbuști, în Parcul Zăvoi au fost plantați 110 copaci, iar în celelalte zone din oraș – alți 423. De asemenea, de la serele municipalității, administrate de Direcția Servicii Edilitare a primăriei, au fost plantate în tot orașul 134.500 de fire de flori, a mai precizat primarul Achiriloaei.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • Lică Moșu 2 ani ago

    @ Primar . De vreo 10 ani asist în fiecare primăvară la plantări de puieți. Numai că ,,sălbătăciunile” au refuzat traiul la oraș și… s-au uscat ! E drept că nici cei care aveau datoria să-i mai ude (din an în… Paște!) au refuzat așijderea !
    PS Acu 2 ani primarele Micu a planta un plop în fața Primăriei (avea și etichetă cu ,, planta de primarul… în anul…), care avu aceeiași soartă ! Căci nici măcar de,,plopul primarului” n-au avut grijă, că doar primarul nu era angajatul … Apaserv !
    PPS Dom primar, mergi și vezi ce gropi au pregătit ,,specialiștii” pentru viitoarea pădure din centru târgului !!