Prima paginăActualitate

[VIDEO] Razii ale polițiștilor pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la volan

[VIDEO] Razii ale polițiștilor pentru depistarea șoferilor care s-au urcat băuți la volan

Dimensiune text

 

În acest weekend, poliţiştii Serviciului Rutier Neamț au organizat acţiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului.

Raziile efectuate împreună cu polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au vizat municipiul Piatra Neamț și comunele arondate acestuia. În urma acțiunilor derulate, 18 şoferi au rămas fără permis şi au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

Polițiștii au efectuat filtre în trafic, controlând 345 de autovehicule, fapt ce a condus la constatarea a nouă infracțiuni la regimul rutier, dintre care opt privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Totodată, au fost sancţionate 60 de fapte contravenţionale, toate pentru încălcări ale normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice. Ca măsuri complementare dispuse în cazul abaterilor contravenționale constatate au fost reținerea a nouă permise de conducere, șapte pentru conducerea sub influența alcoolului, unul pentru depășire neregulamentară și unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

„Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge. Totodată, conducerea unui autovehicul cu o concentrație alcoolică de până în 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat reprezintă contravenție și se sancționează cu 9 puncte de amendă (de la 1.305 lei), reținerea permisului și suspendarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie”, precizează un comunicat al IPJ Neamț.

 

Foto, video: IPJ Neamț

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0